WRC - Ράλλυ Σουηδίας: Προβάδισμα Νεβίλ

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC - Ράλλυ Σουηδίας: Προβάδισμα Νεβίλ
Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα των Ροβάνπερα - Έβανς και τέθηκε επικεφαλής στο φινάλε του πρώτου σκέλους.

Υποσχέσεις για ένα συναρπαστικό αγώνα μέχρι το τέλος αφήνει το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Σουηδίας. Χαρακτηριστικό της αμφίρροπης αναμέτρησης είναι ότι πέντε οδηγοί... πάτησαν προσωρινά κορυφή, κατά τη διάρκεια των επτά ειδικών διαδρομών της Παρασκευής! Επικεφαλής της γενικής, φθάνοντας στο σέρβις παρκ μετά την ειδική σπριντ στο Ούμεο, είναι ο Τιερί Νεβίλ με το i20 N Rally1.

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai Motorsport ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος σε 1 ώρα, 2 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα, έχοντας προβάδισμα 4,3 δλ. από τον Κάλε Ροβάνπερα (Toyota GR Yaris Rally1). Ο νεαρός Φινλανδός, νικητής του Ράλλυ Ακρόπολις το 2021, ήταν πρώτος στη γενική κατάταξη μετά τις τρεις πρωινές ειδικές διαδρομές, όμως αντιμετώπισε πρόβλημα το απόγευμα, καθώς δεν μπορούσε να βρει την ιδανική αγωνιστική γραμμή λόγω του χιονιού.

Στη συνέχεια η πρώτη θέση πέρασε – προσωρινά όπως αποδείχθηκε – στα χέρια του Έλφιν Έβανς (επίσης με GR Yaris Rally1). Ο Βρετανός έχασε όμως 9 δλ. στην τελευταία ειδική διαδρομή, μήκους μόλις 5,53 χλμ, λόγω φθαρμένων ελαστικών. Έτσι υποχώρησε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, 7,4 δλ. μακριά από τον Νεβίλ.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν ο Φινλανδός Εσαπέκα Λάπι που επέστρεψε στην Toyota Gazoo Racing για πρώτη φορά μετά το τέλος του 2018, ο Σουηδός Όλιβερ Σόλμπεργκ (Hyundai) και ο Ιάπωνας Τακαμότο Κατσούτα (Toyota).

Ράλλυ Σουηδίας 2022

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (τρεις το πρωί και άλλες τόσες το απόγευμα), συνολικού μήκους 82,3 χλμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!