Ο Γουέιν Ρέινι επιστρέφει στη σέλα της Yamaha YZR500 μετά από 29 χρόνια (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ο Γουέιν Ρέινι επιστρέφει στη σέλα της Yamaha YZR500 μετά από 29 χρόνια (vid)
Ο θρύλος των GP Γουέιν Ρέινι θα οδηγήσει ξανά την αγωνιστική του Yamaha στο Goodwood Festival of Speed.

Μια από τις σημαντικότερες εποχές στην ιστορία των Grand Prix μοτοσικλέτας ήταν αδιαμφισβήτητα η εποχή Ρέινι-Σβάντζ στις αρχές της δεκαετίες του 1990. Τότε, οι δύο Αμερικανοί χάριζαν άφθονο θέαμα με τις πανίσχυρες δίχρονες αγωνιστικές μοτοσικλέτες, έχοντας μια δυνατή κόντρα σε κάθε αγώνα. Κερδισμένος τις περισσότερες φορές ήταν ο μεθοδικός Γουέιν Ρέινι, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα GP500.

Όλα τελείωσαν ωστόσο για τον Αμερικανό αναβάτη της Yamaha το 1993 όταν στο Ιταλικό GP είχε ένα ατύχημα το οποίο τον άφησε παράλυτο από τη μέση και κάτω. Ο Ρέινι έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους ταχύτερους και πιο μεθοδικούς αναβάτες όλων των εποχών, ενώ μπήκε στη λίστα με τους Θρύλους του MotoGP και έγινε πρεσβευτής της Yamaha.

Rainey

Ο Ρέινι μετά το σοβαρό του ατύχημα δεν οδήγησε ξανά μοτοσικλέτα παρά μόνο το 2019 όταν η Yamaha του ετοίμασε μια ειδικά διαμορφωμένη YZF-R1 να οδηγήσει στην Suzuka μαζί με τους Κένι Ρόμπερτς και Έντι Λόσον. Ο Αμερικανός θα έχει τώρα τη μοναδική ευκαιρία να οδηγήσει την αγωνιστική του YZR500 στο διάσημο Goodwood Festival of Speed. Με τη βοήθεια της Yamaha και των ανθρώπων του αμερικανικού πρωταθλήματος MotoAmerica ο Ρέινι θα βρεθεί και πάλι στη σέλα της αγωνιστικής μοτοσικλέτας με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα GP500 το 1992.

Rainey

Ο Αμερικανός θρύλων των GP, ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα να βρεθεί και πάλι στη σέλα της μοτοσικλέτας του. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα πάρω μέρος για πρώτη φορά στο Goodwood Festival το καλοκαίρι και θα οδηγήσω την Yamaha YZR500 του 1992 στην περίφημη διαδρομή. Ήταν μια ευκαιρία ζωής την οποία δεν μπορούσα να αψηφήσω. Θέλω να ευχαριστήσω την Yamaha Motor Company που προετοίμασε την αγωνιστική μου YZR500 του 1992, το MotoAmerica που βοήθησε σε αυτό το γεγονός και τον Δούκα του Ρίτσμοντ που το έκανε πραγματικότητα».

Rainey

Το Goodwood Festival of Speed πραγματοποιείται τον Ιούνιο στο Γουέστ Σάσεξ της Μ. Βρετανίας και είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Γουέιν Ρέινι θα πάρει μέρος στο διάσημο φεστιβάλ της Βρετανίας.

Το ατύχημα του Αμερικανού το 1993.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!