Nissan: Ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρώπη

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Nissan: Ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρώπη
H ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε πως έρχεται ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό compact μοντέλο για την αγορά της Ευρώπης.

Η Nissan συνεχίζει την επιθετική στρατηγική της στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, καθώς ανακοίνωσε την έλευση ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου για την ευρωπαϊκή αγορά. Το μοντέλο θα αντικαταστήσει το Micra και θα κατασκευαστεί στη νέα πλατφόρμα CMF B-EV Alliance.

Όπως ανακοίνωσε η Nissan το μοντέλο θα κατασκευαστεί στο Renault ElectriCity στη Γαλλία και θα είναι σημαντικός πυλώνας της φίρμας στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα Ambition 2030 της Nissan έχει μπει ήδη σε ισχύ και συνάδει με την κατεύθηνση που ακολουθεί η Ευρώπη στην ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον επιβεβαίωσε πως σύντομα θα κάνουν την έλευσή τους νέα οχήματα και τεχνολογίες, όπως το νέο Nissan Ariya, ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό crossover και η τεχνολογία e-POWER της ιαπωνικής φίρμας, που έρχεται στην Ευρώπη με τα νέα Qashqai και X-Trail.

Η σχετική ανακοίνωση που έγινε κατά την παρουσίαση του νέου οδικού χάρτη Alliance 2030. Το Alliance 2030 είναι ένας κοινός οδικός χάρτης που ανακοινώθηκε από τις Nissan, Renault και Mitsubishi Motors και εστιάζει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις δραστηριότητες συνδεδεμένης μετακίνησης. Εκεί αποκαλύφθηκε πως το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί από την Nissan και θα κατασκευαστεί από τη Renault, στην πλατφόρμα Alliance CMF B-EV.

Ο COO της Nissan, Ασουάνι Γκούπτα, δήλωσε: «Αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο θα σχεδιαστεί από την Nissan και θα κατασκευαστεί από τη Renault, χρησιμοποιώντας τη νέα κοινή μας πλατφόρμα, μεγιστοποιώντας τα οφέλη που απορρέουν από το ενεργητικό της Συμμαχίας μας και διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητα του ως Nissan. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της προσέγγισης της «έξυπνης διαφοροποίησης» της Συμμαχίας. Διαδεχόμενο το εμβληματικό μας Micra, είμαι βέβαιος ότι αυτό το νέο μοντέλο θα προσφέρει περαιτέρω ενθουσιασμό στους πελάτες μας στην Ευρώπη».

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan που θα αντικαταστήσει το Micra θα μάθουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!