Παραδίδεται σήμερα σε χρήση η πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή

Κώστας Μπιτσικώκος
Παραδίδεται σήμερα σε χρήση η πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή
Η πεζογέφυρα βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων, κοντά στο κτήριο της ΕΡΤ.

Το απόγευμα της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου θα γίνει η τελετή παράδοσης της πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Μεσογείων, στην Αγία Παρασκευή, η οποία θα διευκολύνει τους πεζούς και θα συμβάλλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Η πεζογέφυρα κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής (μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής) και δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η τελετή παράδοσης της γέφυρας είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργου Καραγιάννη και του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη. Η πεζογέφυρα βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή στο ύψος του ΙΚΑ, κοντά στο κτήριο της ΕΡΤ.

Πεζογέφυρα Αγίας Παρασκευής

Η νέα πεζογέφυρα είναι η τρίτη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά 6 που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ. Ήδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα Αλίμου η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στη συμβολή της με την Καλαμακίου και η πεζογέφυρα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Απομένουν οι πεζογέφυρες στα εξής σημεία:
Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα,
Λεωφόρος Αθηνών –Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι
Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!