MotoGP: O Πέκο Μπανάια ανανέωσε με την Ducati έως το 2024

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: O Πέκο Μπανάια ανανέωσε με την Ducati έως το 2024
Ο Ιταλός αναβάτης θα συνεχίσει στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati μέχρι το 2024.

Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati στο MotoGP ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Πέκο Μπανάια για ακόμα δύο χρόνια. Ο ταλαντούχος Ιταλός αναβάτης τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί τρομερά σαν αναβάτης και το 2021 πάλεψε στα ίσια για τον τίτλο μέχρι το τέλος.

Η Ducati λοιπόν θέλησε να «δέσει» τον αναβάτη από το Τορίνο νωρίς προσφέροντάς του ένα σημαντικό συμβόλαιο δύο χρόνων στην εργοστασιακή ομάδα. Το 2021 ο Μπανάια έκανε την υπέρβαση ανεβαίνοντας 9 φορές στο βάθρο, κατακτώντας 4 νίκες και έξι pole position, ενώ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στη 2η θέση πίσω από τον Φάμπιο Κουαρταράρο.

Ducati Lenovo MotoGP

«Το να είμαι αναβάτης της Ducati στο MotoGP ήταν πάντα το όνειρό μου», είπε ο Μπανάια μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του. «Είμαι περήφανος που θα συνεχίσω για ακόμα δύο χρόνια με την Ducati. Έχω βρει ηρεμία στην εργοστασιακή ομάδα. Είμαι στο ίδιο μήκος κύματος με την ομάδα και γνωρίζω ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί. Τώρα, θα επικεντρωθώ στο πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τον Τζίτζι, τον Πάολο, τον Ντάβιντε και όλο το προσωπικό του Ducati Corse. Θα προσπαθήσω να τους ξεπληρώσω την εμπιστοσύνη με καλά αποτελέσματα στην πίστα».

Ducati Lenovo MotoGP

Η Ducati λοιπόν «ξεμπέρδεψε» με την πρώτη θέση στην εργοστασιακή της ομάδα και τώρα μένει α δούμε τι θα γίνει με τη δεύτερη θέση στην ομάδα. Η «καρέκλα» του Τζάκ Μίλερ τρίζει καθώς έρχεται από πίσω ο εντυπωσιακός Χόρχε Μαρτίν ο οποίος αν κάνει καλή χρονιά δύσκολα δεν θα μετακομίσει στην εργοστασιακή ομάδα από την Pramac που βρίσκεται τώρα.

Ducati Lenovo MotoGP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!