Ducati: Νέα ειδική έκδοση XDiavel Nera (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ducati: Νέα ειδική έκδοση XDiavel Nera (vid)
Η Ιταλική φίρμα συνεργάστηκε με τον Οίκο Poltrona Frau για μια μοναδική XDiavel.

Το 7ο επεισόδιο της σειράς World Ducati Premiere είχε να κάνει με μια ειδική έκδοση της Diavel. Η Ducati μας είχε προετοιμάσει για μια νέα σειρά τριών επεισοδίων στα οποία θα μας παρουσίαζε νέα μοντέλα και η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάποια ειδική έκδοση της Panigale, παρόλα αυτά οι Ιταλοί μας αντάμειψαν με μια εκπληκτική XDiavel.

Η Ducati συνεργάστηκε με τη διάσημη ιταλική εταιρεία Poltrona Frau η οποία ειδικεύεται στα προϊόντα δέρματος με γνώμονα την ποιότητα και την πολυτέλεια. Η Poltrona Frau έχει συνεργαστεί με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες για την κατασκευή ειδικών εκδόσεων με έμφαση στο πολυτελές εσωτερικό, ενώ έχει να παρουσιάσει δουλειές σε πολυτελή γιοτ, λιμουζίνες, ακόμα και αεροσκάφη.

Ducati XDiavel Nera

Η νέα XDiavel Nera είναι βασισμένη στην XDiavel S, ωστόσο έχει σημαντικές αισθητικές διαφορές. Η Poltrona Frau έχει αναλάβει τον σχεδιασμό νέας σέλας η οποία θα είναι διαθέσιμη σε πέντε χρωματισμούς, Siam Red, Steel Blue, Cemento, India και Selva. Η υπόλοιπη μοτοσικλέτα, το πλαίσιο, το ρεζερβουάρ, ο κινητήρας, οι τροχοί θα είναι βαμμένα στο μαύρο «Black to Black» της Ducati.

Μαζί με την XDiavel Nera ο αγοραστής θα λαμβάνει έναν δερμάτινο φάκελο για να τοποθετεί τα έγγραφα της μοτοσικλέτας και ένα δερμάτινο μπρελόκ της Poltrona Frau. Η Ducati επίσης, έχει σχεδιάσει ένα μοναδικό κράνος για το συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο ακολουθεί και εκείνο τον χρωματισμό «Black to Black». Η ιδιαίτερη αυτή XDiavel θα είναι διαθέσιμη μόλις σε 500 αριθμημένες μονάδες με την τιμή της να φτάνει κοντά στις 33.000 ευρώ.

Ducati XDiavel Nera

Όσο για το τεχνικό κομμάτι, η μοτοσικλέτα δανείζεται την τεχνολογία του XDiavel S. Ο δικύλινδρος κινητήρας των 1.262 κ.εκ. αποδίδει 160 ίππους και 127Nm ροπής και συνοδεύεται από μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Τα φρένα της Brembo διαθέτουν σύστημα ABS στροφής, το πίσω ψαλίδι είναι μονόμπρατσο, ενώ χαρακτηριστικός είναι ο θηριώδης πίσω τροχός των 240mm. Για την καλύτερη δυνατή εργονομία, το XDiavel Nera έχει ρυθμιζόμενα μαρσπιέ τριών θέσεων, ενώ υπάρχει επιλογή ρύθμισης και στο τιμόνι για να φέρεις στα μέτρα του τη μοτοσικλέτα.

Το 7ο επεισόδιο του World Ducati Premiere.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!