Χάμιλτον: «Ποτέ δεν είπα πως θα φύγω»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Χάμιλτον: «Ποτέ δεν είπα πως θα φύγω»
Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν σκέφτηκε ποτέ να αποχωρήσει από το σπορ μετά το φινάλε του 2021.

Μετά το GP Άμπου Ντάμπι, που έκρινε το περσινό πρωτάθλημα, δημιουργήθηκε τεράστια αναταραχή στον κόσμο της Formula 1. H Mercedes εξέταζε το ενδεχόμενο να εφεσιβάλει το αποτέλεσμα του αγώνα, ο Λιούις Χάμιλτον εξαφανίστηκε από τις δημόσιες εμφανίσεις και η FIA ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις αποφάσεις της διεύθυνσης αγώνα στους τελευταίους γύρους.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα υπήρξε έντονη φημολογία για το αν ο Χάμιλτον θα αποσυρθεί από τη Formula 1. Όμως όπως τονίζαμε μέσα από το gMotion bv Gazzeta ποτέ οι αναφορές αυτές δεν ήρθαν από τον ίδιο τον Βρετανό και με την επιστροφή του στα social media να διέλυσε κάθε αμφιβολία. Επιπλέον η ίδια η Mercedes με το δικό της τρόπο επεσήμανε συνεχώς πως ο οδηγός της είναι έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Ο Χάμιλτον βρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση της νέας Mercedes W13 και μίλησε για το χρονικό διάστημα που πέρασε από το Άμπου Ντάμπι του 2021: «Ποτέ δεν είπα πως θα φύγω. Αγαπώ αυτό που κάνω και είναι προνόμιο για εμένα να δουλεύω με ένα τόσο μεγάλο γκρουπ ανθρώπων. Σε κάνουν να νιώθεις ως μέλος μιας οικογένειας, μέλος μιας ομάδας, με την οποία έχετε ένα κοινό στόχο. Δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο συναίσθημα. Το τέλος της προηγούμενης σεζόν ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή για εμένα και έπρεπε να κάνω λίγο πίσω και να αφοσιωθώ στον εαυτό μου. Είχα γύρω μου την οικογένειά μου και δημιουργήσαμε φοβερές στιγμές. Εν τέλει όμως ήρθε η στιγμή που αποφάσισα πως πρέπει να επιτεθώ και καθώς πλησιάζουμε τη νέα σεζόν να ξεκινήσω τη δουλειά με τον Τζορτζ (Ράσελ) και τον Τότο (Βολφ)».

Mercedes W13

Για πρώτη φορά έπειτα από 5 χρόνια, ο Βρετανός θα έχει καινούργιο teammate δίπλα του στην ομάδα στο πρόσωπο του Τζορτζ Ράσελ. Το γεγονός αυτό, δίνει επιπλέον ενθουσιασμό στον Χάμιλτον ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

«Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τον Τζορτζ να έρχεται στην ομάδα και να φέρνει την ενέργειά του μαζί. Ήδη μπορώ να το δω αυτό μέσα στην ομάδα και πιστεύω πως θα είναι μία συναρπαστική σεζόν. Είναι πάντα θετικό το να βλέπεις νέο αίμα στην ομάδα. Ο Τζορτζ έχει έως τώρα μια φανταστική καριέρα, όχι μόνο στην πορεία του προς τη Formula 1 αλλά και στο ίδιο το σπορ. Ανυπομονώ να τον δω να βελτιώνεται και να δουλέψω μαζί του».

Η Mercedes θα πραγματοποιήσει το δικό της shakedown στην πίστα του Σίλβερστον με την W13. Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στη Βαρκελώνη μαζί με τις υπόλοιπες 9 ομάδες για το πρώτο χειμερινό τεστ.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!