Formula 1: Αυτή είναι η Mercedes W13 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Αυτή είναι η Mercedes W13 (vid)
H Mercedes παρουσίασε το ολοκαίνουριο μονοθέσιο με το οποίο θα υπερασπιστεί το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 2022.

Η ώρα της αποκάλυψης ήρθε. Η Mercedes AMG Petronas Formula 1 Team τράβηξε το σεντόνι πάνω από την W13, το μονοθέσιο με το οποίο η ομάδα θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 και θα διεκδικήσει τους τίτλους τόσο στους Οδηγούς, που έχασε με τον επώδυνο τρόπο που ξέρουμε πέρυσι, όσο και στους Κατασκευαστές, που το 2021 κέρδισε για 8η φορά στη σειρά.

mercedes f1

H παρουσίαση έγινε στο Σίλβερστον, παρουσία του επικεφαλής της ομάδας Τότο Βολφ και φυσικά των δύο οδηγών, του Λούις Χάμιλτον και του Τζορτζ Ράσελ, που φέτος θα οδηγεί το δεύτερο μονοθέσιο της Mercedes, στη θέση που μέχρι πέρυσι είχε ο Βάλτερι Μπότας.

mercedes f1

Το νέο μονοθέσιο είναι φυσικά ριζικά ανασχεδιασμένο, σύμφωνα με τους επίσης ριζικά αλλαγμένους φετινούς κανονισμούς. Όπως αναμενόταν, έχει επιστρέψει στο «παραδοσιακό» ασημί χρώμα των μονοθέσιων της Mercedes. Ένα πραγματικό «ασημί βέλος».

mercedes f1

Ο Τότο Βολφ μίλησε με ενθουσιασμό για το νέο μονοθέσιο: «Απ’ όταν ξεκίνησε η δουλειά στη W13, είδα μεγάλο ενθουσιασμό στα μέλη της ομάδα μας, που όμοιό του δεν είχα δει ξανά, λόγω των ευκαιριών που προσφέρουν αυτοί οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί. Προς το τέλος της χρονιάς, όταν άρχισε να προχωρά η κατασκευή του μονοθεσίου, ένιωθα το πάθος σε όλο τον οργανισμό, όχι μόνο στην τεχνική ομάδα αλλά γενικά στις βάσεις μας, στο Μπράκλει (σ.σ. όπου κατασκευάζεται το σασί) και Μπρίξγουορθ (σ.σ. όπου κατασκευάζονται οι κινητήρες), όπου όλοι υιοθέτησαν το σκεπτικό “μπορούμε να τα καταφέρουμε”. Τα πήγαμε πολύ καλά στην τελευταία αλλαγή κανονισμών και το πέρασμα στην υβριδική εποχή αλλά κι όταν το 2017 περάσαμε από τα πιο στενά, στα πιο φαρδιά μονοθέσια. Παρότι έχουμε ένα πολύ καλό ρεκόρ αποτελεσμάτων, το μήνυμά μου είναι σαφές: δεν μπορούμε να βασιστούμε στην επιτυχία του παρελθόντος, μπορούμε να βασιστούμε μόνο στους ανθρώπους μας, την κουλτούρα μας, τις δομές μας και τον τρόπο σκέψης μας, ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή δουλειά το 2022».

Παρακολουθήστε το video με την παρουσίαση της Mercedes W13

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!