Βαλεντίνο Ρόσι: Γενέθλια στην πίστα δοκιμάζοντας το Audi R8 LMS

Κώστας Παστρίμας
Βαλεντίνο Ρόσι: Γενέθλια στην πίστα δοκιμάζοντας το Audi R8 LMS
Ο Ιταλός σούπερσταρ οδήγησε το αγωνιστικό Audi με την ομάδα της WRT στην πίστα του Magny-Cours .

Το 2021 ήταν η τελευταία χρονιά του Βαλεντίνο Ρόσι στα Grand Prix μοτοσικλέτας με τον Ιταλό να βάζει τέλος σε μια ανεπανάληπτη καριέρα. Ο «Γιατρός» άφησε μεγάλη κληρονομιά στο MotoGP βάζοντας μέσω της ακαδημίας του πολλούς νέους αναβάτες στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας στον κόσμο, ενώ παράλληλα προσέλκυσε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές στον μοναδικό κόσμο του MotoGP.

Στις 16 Φεβρουαρίου, ο Ιταλός superstar έγινε 43 ετών και το γιόρτασε με μια ημέρα δοκιμών στην πίστα Magny-Cours. Ο Ρόσι βρέθηκε στη γαλλική πίστα μαζί με τη νέα του ομάδα WRT και οδήγησε το αγωνιστικό Audi R8. Θυμίζουμε ότι ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP, το 2022 θα ακολουθήσει όλο το πρωτάθλημα GT World Challenge Europe με την έμπειρη βελγική ομάδα WRT και θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός Audi R8 LMS.

Valentino Rossi

Η πρώτη επαφή του Ρόσι με το αγωνιστικό Audi έγινε τον Δεκέμβριο στην πίστα της Βαλένθια. Το δεύτερο τεστ της ομάδας έδωσε τη δυνατότητα στον πρώην αναβάτη της Yamaha να προσαρμοστεί στο αυτοκίνητο και στον τρόπο οδήγησης ενός GT αγωνιστικού σε μια διαφορετική πίστα. Το πρωτάθλημα GT World Challenge Europe αρχίζει τον Απρίλιο στην πίστα της Imola και είναι βέβαιο ότι η πίστα θα γεμίσει από φανατικούς φίλους του Ιταλού.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι πάντως δεν έχει ξεχάσει το MotoGP καθώς στο πρωτάθλημα φέτος θα έχει τη δική του ομάδα. Η Mooney VR46 Ducati με αναβάτες τους Λούκα Μαρίνι και Μάρκο Μπεζέκι θα εκπροσωπήσει την Ακαδημία του Ρόσι στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, ενώ και στην κατηγορία Moto2 θα υπάρχουν τέσσερις αναβάτες από την Aκαδημία του Ιταλού.

Valentino Rossi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!