Η Volkswagen εγκαταλείπει την ιδέα για ηλεκτρικό κάμπριο

Κώστας Μπιτσικώκος
Η Volkswagen εγκαταλείπει την ιδέα για ηλεκτρικό κάμπριο
O Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group ανέφερε ότι αλλάζουν τα σχέδια της γερμανικής μάρκας.

Τον Μάρτιο του 2021 η Volkswagen, ενθουσιασμένη από τον υψηλό αριθμό παραγγελιών για τα δύο πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της πλατφόρμας ΜΕΒ, το ID.3 και το SUV ID.4, είχε δημοσιοποιήσει δύο σκίτσα ενός ανοικτού δίθυρου ID. μοντέλου. Μάλιστα ο CEO της μάρκας, Ραλφ Μπράντστατερ, είχε ζητήσει μέσω του LinkedIn από το κοινό να καταθέσει την άποψή του για ένα ID.3 κάμπριο.

Όπως είχε αναφέρει τότε, «η απόλαυση της φύσης με την οροφή κατεβασμένη, παράλληλα με την άμεση, δυνατή επιτάχυνση που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση, θα πρόσφερε μία πρωτόγνωρη, ξεχωριστή εμπειρία ελευθερίας». Έκτοτε έχουν περάσει 11 μήνες και δεν είχαμε κάποια νεότερα σχετικά με το συγκεκριμένο project.

Μέχρι τώρα, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group ξεκαθάρισε το τοπίο όσον αφορά την κατασκευή ενός compact ηλεκτρικού μοντέλου με ανοιγόμενη οροφή. Ο Χέρμπερτ Ντις συμμετείχε σε διαδικτυακό chat στο reddit, απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι συνέβη με το συγκεκριμένο project, ο Ντις απάντησε: «Δουλεύουμε πάνω σε μία νέα ιδέα».

Volkswagen ID.3 Cabriolet

Ουσιαστικά λοιπόν ο CEO του Ομίλου VAG έβαλε στον «πάγο» το ID.3 κάμπριο. Δεν ανέφερε τους λόγους, αλλά προφανώς αν προσθέσουμε το κόστος εξέλιξης και παραγωγής ενός ανοικτού αυτοκινήτου στην τιμή ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, τότε θα ανέβαζαν αρκετά την τιμή του κάμπριο ID.3.

Θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε στο προσεχές μέλλον ποια είναι η «νέα ιδέα» στην οποία αναφέρθηκε ο Ντις. Δεν αποκλείεται να δούμε ένα ανοικτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο από άλλη μάρκα του Ομίλου, το σήμα της οποίας θα δικαιολογεί την… τσουχτερή τιμή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!