Υπηρεσία Open Car: Δείτε άμεσα αν είναι ασφαλισμένο οποιοδήποτε όχημα

Κώστας Μπιτσικώκος
Υπηρεσία Open Car: Δείτε άμεσα αν είναι ασφαλισμένο οποιοδήποτε όχημα
Η νέα υπηρεσία στο gov.gr παρέχει πληροφορίες για όλα τα οχήματα, με βάση τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας.

Σε λειτουργία τέθηκε η υπηρεσία Open Car, η οποία δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών για όλα τα οχήματα που διαθέτουν ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.

Όπως ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ο χρήστης της υπηρεσίας έχει πρόσβαση στις ακόλουθες πληροφορίες:

αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί

αν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης και

το χρώμα, τον κατασκευαστή και τον τύπο του οχήματος.

Η υπηρεσία είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις όπως τροχαία ατυχήματα, ώστε να διαπιστώνεται άμεσα αν το όχημα που ευθύνεται είναι ασφαλισμένο ή αν η πινακίδα του είναι αληθινή η πλαστή.

Open Car


Σημειώνεται ότι μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας. Για την είσοδο στην πλατφόρμα δεν απαιτείται αυθεντικοποίηση και η αναζήτηση πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!