Μετρό: Τρεις νέοι σταθμοί στη Γραμμή 2 προς το Ίλιον

Κώστας Μπιτσικώκος
Μετρό: Τρεις νέοι σταθμοί στη Γραμμή 2 προς το Ίλιον
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, ο χρόνος κατασκευής της επέκτασης της γραμμής 2 στο Ίλιον είναι τα 5 έτη.

Παράλληλα με την έναρξη των εργασιών για το τμήμα Α της Γραμμής 4 του Μετρό, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στρέφονται και προς τις επεκτάσεις του υπάρχοντος δικτύου. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στη Δυτική Αττική.

Όσον αφορά την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον, ο Γιώργος Καραγιάννης έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση των απαραίτητων αρχιτεκτονικών και στατικών μελετών, καθώς και των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων. Σε πρώτη φάση, η επέκταση θα αφορά τρεις σταθμούς: Την Παλατιανή, το Ίλιον και τον Άγιο Νικόλαο.

Οι δύο από τους τρεις σταθμούς βρίσκονται επί της οδού Θηβών: ο σταθμός Παλατιανή σε απόσταση περίπου 1.300 μέτρων βόρεια του σταθμού Ανθούπολη και ο σταθμός Ίλιον άλλα 1.000 μέτρα βορειότερα. Ο σταθμός Άγιος Νικόλαος βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νικολάου, στο Ίλιον.

Ο κ. Καραγιάννης υποστήριξε ότι έως το τέλος του 2022 θα ολοκληρωθούν τόσο οι απαιτούμενες τεχνικές μελέτες, όσο και η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η δημοπράτηση της κατασκευής. Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι ο χρόνος κατασκευής της επέκτασης της γραμμής 2 στο Ίλιον είναι τα 5 έτη.

Γιώργος Καραγιάννης

Όσον αφορά τη Γραμμή 4, ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τη Βουλή ότι έχουν ξεκινήσει οι αρχικές μελέτες της επέκτασης προς την Πετρούπολη, με 3 από τους 6 σταθμούς στη Δυτική Αττική: Άγιοι Ανάργυροι, Ίλιον και Πετρούπολη. Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα προχωρά η δημοπράτηση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Δυτικής Αττικής.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υφυπουργός Υποδομών στο έργο της Σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό (Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου και την ολοκλήρωση του Κόμβου Σκαραμαγκά. «Προχωράμε και με ένα οδικό έργο που ζητούσε για χρόνια η περιοχή και που δεν προχωρούσε. Ένα έργο που παραμένει ανολοκλήρωτο και ημιτελές εδώ και μια εικοσαετία, από το 2002», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!