KTM: Αυτό είναι το μοναδικό Brabus 1300R

Κώστας Παστρίμας
KTM: Αυτό είναι το μοναδικό Brabus 1300R
Ο βελτιωτικός οίκος από τη Γερμανία κατασκεύασε ένα μοναδικό ΚΤΜ Super Duke 1290 R.

Τον Δεκέμβριο του 2021 η KTM ανακοίνωσε μια νέα, ιδιαίτερη συνεργασία με την Brabus. Για όσους δε γνωρίζουν την Brabus, είναι η γερμανική εταιρεία βελτίωσης -κυρίως αυτοκινήτων- η οποία έχει συνεργαστεί με πολλούς κατασκευαστές και έχει συνδέσει το όνομά της με τη Mercedes-Benz. Πλέον, οι Γερμανοί θέλουν να μπουν στον κόσμο της μοτοσικλέτας και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο, αφού συνεργάστηκαν με τη μοναδική KTM.

Το πρώτο μοντέλο της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι το Brabus 1300R. Το μοντέλο είναι βασισμένο στο νέο Super Duke 1290 R EVO με τους Γερμανούς να έχουν δώσει μια πιο σοφιστικέ αισθητική στη μοτοσικλέτα. Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε ένα στρογγυλό φωτιστικό σώμα το οποίο θυμίζει τη σειρά Svartpilen της Husqvarna, ενώ πίσω η ουρά είναι αιχμηρή από ανθρακονήματα. Οι ζάντες είναι καινούριες, το ίδιο και το σύστημα εξάτμισης, ενώ δεν υπάρχει σημείο της μοτοσικλέτας που να μην έχει carbon εξαρτήματα.

Brabus 1300R

Ο κινητήρας του Brabus 1300R είναι ο δικύλινδρος 1.301 κ.εκ. του Super Duke ο οποίος στην έκδοση EVO αποδίδει 180 ίππους και 140Nm ροπής. Φυσικά, η μοτοσικλέτα συνοδεύεται από το πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων της KTM με σύστημα αισθητήρων έξι αξόνων IMU, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, σύστημα ελέγχου της σούζας, ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα, quickshifter, ABS στροφής, Pankl συμπλέκτη ολίσθησης και πολλά ακόμα.

Brabus 1300R

Οι αναρτήσεις είναι από την κορυφαία σειρά WP Apex με ημιενεργητική λειτουργία και ηλεκτρονικές ρυθμίσεις. Στα φρένα έχουμε κορυφαίο σύστημα της Brembo με σύστημα ψύξης από ανθρακονήματα, ενώ οι τροχοί είναι από ελαφρύ κράμα αλουμινίου. Το σύστημα εξάτμισης είναι σχεδιασμένο από την Brabus και το πλαίσιο είναι χωροδικτύωμα, δανεισμένο από την KTM.

Η Brabus 1300R θα είναι διαθέσιμη σε δύο χρωματικές επιλογές, κόκκινο και μαύρο, ενώ θα βγουν μόλις 154 μοτοσικλέτες, 77 για κάθε χρώμα. Το νούμερο 77 δεν είναι τυχαίο καθώς η Brabus ιδρύθηκε το 1977.

Brabus 1300R

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!