Audi: Το τέλος του δρόμου για το Q2

Κώστας Παστρίμας
Audi: Το τέλος του δρόμου για το Q2
Ο επικεφαλής της Audi επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει διάδοχος για το συμπαγές SUV Q2.

Η Audi έχει πάρει τη στρατηγική απόφαση να επικεντρωθεί στο «επάνω» μέρος της γκάμας της, δηλαδή στα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή μοντέλα της. Οι διευθύνοντες τη γερμανική μάρκα έχουν διαπιστώσει ότι η κερδοφορία σε αυτό το κομμάτι της δραστηριότητάς της είναι σαφώς μεγαλύτερη και έτσι περιορίζουν τα μικρότερα μοντέλα για να αυξήσουν τις επιλογές στα μεγαλύτερα.

Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι η τρέχουσα γενιά του Audi A1, που αυτήν τη στιγμή είναι το «εισαγωγικό» μοντέλο στην γκάμα, θα είναι και η τελευταία, καθώς δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης. Τώρα μάθαμε ότι ο «πέλεκυς» έπεσε και για το Q2, του οποίου η τρέχουσα γενιά θα είναι επίσης η τελευταία. Έτσι, στο μέλλον τα μικρότερα μοντέλα της Audi θα είναι το A3 και το Q3.

audi q2

Την αποκάλυψη έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Μάρκους Ντούεσμαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt: «Αποφασίσαμε να σταματήσουμε να κατασκευάσουμε το A1 και δεν θα υπάρξει ούτε διάδοχος του Q2. Επαναπροσδιορίζουμε την Audi ως premium μάρκα. Θα περιορίσουμε την γκάμα των μοντέλων μας στο κάτω μέρος και θα την επεκτείνουμε στην κορυφή».

Η Audi με την απόφαση να «κόψει» τα μικρότερα μοντέλα της θα χρησιμοποιήσει τους επιπλέον πόρους προς την ανάπτυξη και την επέκταση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων που ετοιμάζει για το μέλλον. Ταυτόχρονα, ακολουθεί των παράδειγμα των πιο άμεσων ανταγωνιστών της, δηλαδή της Mercedes-Benz και της BMW, που δεν έχουν στην γκάμα τους μοντέλα στο B-Segment, όπου ήταν τοποθετημένα τα A1 και Q2.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!