Δεν θα υπάρξει διάδοχος του Α1 από την Audi

Κώστας Παστρίμας
Δεν θα υπάρξει διάδοχος του Α1 από την Audi
Η τρέχουσα γενιά του σουπερμίνι της Audi θα είναι η τελευταία καθώς η παραγωγή του δεν θα συμφέρει στο μέλλον

Η Ευρώπη κινείται προς την ηλεκτροκίνηση με πολύ γρήγορο ρυθμό και δεν φαίνεται να υπάρχει μέλλον για μοντέλα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ιδιαίτερα των μικρών κατηγοριών. Ένα από αυτά είναι το A1 της Audi, για το οποίο δεν θα υπάρξει επόμενη γενιά, όπως αποκάλυψε ο CEO της AUDI Μάρκους Ντίσμαν.

Ο Ντίσμαν έκανε την αποκάλυψη αυτή σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Automotive News Europe, στην οποία ανάφερε: «Ξέρουμε ότι το να προσφέρουμε κινητήρες εσωτερικής καύσης στις μικρότερες κατηγορίες θα είναι πολύ δύσκολο στο μέλλον γιατί τα κόστη θα ανέβουν. Επομένως, δεν θα υπάρξει διάδοχος για το Α1».

a1

Δεν υπάρχει ακριβής χρονικός ορίζοντας για το πότε το Α1 θα σταματήσει να παράγεται, ωστόσο σίγουρα το σουπερμίνι της Audi έχει αρκετά ακόμα χρόνια μπροστά του αφού ανασχεδιάστηκε το 2018. Η πορεία των πωλήσεών του στην Ευρώπη ωστόσο είναι διαρκώς πτωτική, αφού από τις 96.000 μονάδες το 2016, το 2020 έπεσαν στις 58.000, ωστόσο μεγάλο μέρος αυτής της πτώσης μπορεί να αποδοθεί στην πανδημία του κορωνοϊού.

audi

Η Audi έτσι κι αλλιώς είναι από τις μάρκες που προχωρούν γρηγορότερα στον εξηλεκτρισμό της γκάμας τους. Η γερμανική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι από το 2026 και ύστερα θα παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η Audi μάλιστα δεν θα συνεχίσει την επένδυση ούτε στα plug-in υβριδικά, καθώς θεωρεί ότι αυτή η τεχνολογία αποτελεί απλώς μεταβατικό στάδιο προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση και δεν έχει μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!