Formula 1: Ο επικεφαλής της Red Bull ήθελε ξενάγηση στο εργοστάσιο της Mercedes

Formula 1: Ο επικεφαλής της Red Bull ήθελε ξενάγηση στο εργοστάσιο της Mercedes
Σε ένα από τα πρώτα επικοινωνιακά παιχνίδια του 2022, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του και έφερε σε άβολη θέση τη μεγάλη αντίπαλο, Mercedes.

Η ξενάγηση ενός υψηλόβαθμου στελέχους ομάδας Formula 1 σε εργοστάσιο αντιπάλου δεν είναι κάτι το συνηθισμένο. H Mercedes είδε τον επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, να πλειοδοτεί πριν από λίγες ημέρες σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των Autosport Awards, και αφορούσε το χρυσό εισιτήριο για ξενάγηση στο εργοστάσιο της γερμανικής ομάδας!

Ο Χόρνερ επέλεξε να πλειοδοτήσει και εν τέλει κέρδισε τον ανταγωνισμό, καθώς κατέβαλε το ποσό των 5.000 ευρώ. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν στο Grand Prix Trust, που παρέχει ειδική στήριξη σε προσωπικό πιστών και ομάδων του motorsport για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ μίλησε στο racingnews365 σχετικά με την ξενάγησή του στο εργοστάσιο της Mercedes: «Θέλω να πάρω μαζί μου 20 άτομα. Τον Άντριαν Νιούι, τον τεχνικό μας διευθυντή και τον διευθυντή παραγωγής. Θα έχει ενδιαφέρον να δω πως ξοδεύουν το τα χρήματά τους μιας κι έχουμε πλέον το budget cap».

Horner Mercedes

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βρετανός επικεφαλής της αυστριακής ομάδας επισκέφθηκε εργοστάσιο αντίπαλης ομάδας. Πίσω στο 2008 έκανε την εμφάνισή του στο εργοστάσιο της McLaren, μαζί με τους Ντέιβιντ Κούλθαρντ και Άντριαν Νιούι. Αμφότεροι ήταν μέλη της βρετανικής ομάδας για πολλά χρόνια.

«Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ μας είχε προσκαλέσει, όμως εκεί ήταν ο τότε διευθυντής τους, Μάρτιν Ουίτμαρς. Πήγα μαζί με τον Άντριαν, ήξερε καλά το μέρος, όμως όπου ήθελε να πάει δεν επιτρεπόταν. Είδαμε το τμήμα μάρκετινγκ, όπως επίσης και το τμήμα ηλεκτρονικών. Είχαμε ένα φανταστικό γεύμα και μετά φύγαμε», είπε ο Χόρνερ για την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της McLaren.

Όμως όπως προκύπτει, οι άνθρωποι της Mercedes δεν θα δουν τον επικεφαλής της μεγάλης αντιπάλου να «κόβει βόλτες» στο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της δημοπρασίας, ο νικητής δεν πρέπει να είναι υπάλληλος ομάδας Formula 1, οπότε το σχέδιο του Βρετανού εν τέλει δεν θα υλοποιηθεί. Το επιχείρημα αυτό φαίνεται πως δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της αυστριακής ομάδας προς τη γερμανική, πριν ριχτούν στη μάχη του πρωταθλήματος του 2022.

Η Red Bull Racing αποκάλυψε την RB18 του 2022, μαζί με το νέο βασικό χορηγό της. Το οδηγικό της δίδυμο παραμένει ίδιο με αυτό του 2021, με τον Μαξ Φερστάπεν να υπερασπίζεται τον τίτλο του και τον Σέρτζιο Πέρεζ να παραμένει στο πλευρό του.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!