«Κλείδωσε» το πρώτο τεστ MotoGP του Τοπράκ Ραζγκατλίογλου

«Κλείδωσε» το πρώτο τεστ MotoGP του Τοπράκ Ραζγκατλίογλου
Ο Τούρκος πρωταθλητής της Yamaha θα οδηγήσει το καλοκαίρι την M1 του Κουαρταρaρό.

Εκτός από όλα τα νέα και τη δράση που είχαμε στη Μαλαισία από τις δοκιμές του MotoGP, βγήκαν και μερικά νέα εκτός προγράμματος. Ένα από αυτά αφορά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike, Τοπράκ Ραζγκατλίογλου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται για το πρώτο επίσημο τεστ με τη Yamaha στο MotoGP.

Οι φήμες στη διάρκεια του χειμώνα είχαν φουντώσει για πιθανή μετακίνηση του Τούρκου αναβάτη στο MotoGP. Η Yamaha φαίνεται να έχει προσελκύσει τον Ραζγκατλίογλου για να τον πείσει να κάνει το μεγάλο βήμα με τον Τούρκο να μην αποκλείει τη μετακίνησή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Razgatlioglu

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη διάρκεια των δοκιμών της Σεπάνγκ, ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha, Μάσιμο Μερεγκάλι, δεν έκρυψε ότι η Yamaha έχει προγραμματίσει ήδη ένα ιδιωτικό τεστ με τον Ραζγκατλίογλου. "Πέρυσι, στο τέλος της χρονιάς, στο τέλος των δοκιμών της Χερέθ, σχεδιάσαμε ένα τεστ μαζί του", είπε ο ισχυρός άνδρας της Yamaha".

"Αλλά μετά, στην Ινδονησία προγραμματίστηκε ο αγώνας στην Ινδονησία και έπρεπε να πάει εκεί. Φέτος όμως, έχοντας βγάλει το πρόγραμμα δοκιμών, έχουμε βρει μια ημέρα που ταιριάζει στο δικό μας πρόγραμμα και στο δικό του. Θα είναι σίγουρα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίσης το αξίζει διότι πέρυσι έκανε απίστευτα πράγματα. Είμαι περίεργος να τον δω στη σέλα της M1", πρόσθεσε ο Μερεγκάλι.

Razgatlioglu

Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι να οι δοκιμές πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο ή τον Ιούνιο, όταν δηλαδή έχει κενό το πρωτάθλημα Superbike ή το πρωτάθλημα MotoGP. Ο Μερεγκάλι πρόσθεσε: "Έχουμε ήδη κάνει το πρόγραμμα και υπάρχουν δύο ανοίγματα. Το ένα είναι τον Αύγουστο και το άλλο τον Ιούνιο, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Μόλις είμαστε έτοιμοι θα αποφασίσουμε μαζί ποια είναι η κατάλληλη στιγμή".

Όλα πλέον δείχνουν ότι ο Τοπράκ Ραζγκατλίογλου θα βρίσκεται στο MotoGP το 2023. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει πολύ να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ η Yamaha δε θέλει να χάσει από τα χέρια της ένα τόσο μεγάλο ταλέντο και έναν πρωταθλητής. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το φλερτ τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!