MotoGP: Με νέα χρώματα η ομάδα της Suzuki το 2022 (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Με νέα χρώματα η ομάδα της Suzuki το 2022 (vid)
Έτοιμη να σκαρφαλώσει ξανά στην κορυφή του MotoGP η Suzuki το 2022.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των επίσημων δοκιμών MotoGP για το 2022 η εργοστασιακή ομάδα της Suzuki αποκάλυψε τα χρώματα της νέας μοτοσικλέτας. Οι «γαλάζιοι» σκαρφάλωσαν στην κορυφή του κόσμου το 2020 όταν ο Ζοάν Μιρ κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο. Πέρυσι η ομάδα δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της αλλά η μοτοσικλέτα ήταν ανταγωνιστική και οι αναβάτες ανέβηκαν αρκετές φορές στο βάθρο.

suzuki motogp

Για το 2022 η Suzuki περιμένει πολλά με τους Ζοάν Μιρ και Άλεξ Ρίνς να είναι καλά προετοιμασμένοι για νίκες και βάθρα. Η καινούρια αγωνιστική GSX-RR φέρει σχεδόν τα ίδια χρώματα με το 2021, με μικρές διαφορές και έναν νέο χορηγό, την Estrella Galicia. Σε αρκετά σημεία της μοτοσικλέτας βρίσκουμε το μαύρο χρωματισμό με τα λογότυπα της Monster η οποία φαίνεται ότι έχει πάρει πιο κεντρικό ρόλο χορηγίας στην ιαπωνική ομάδα.

suzuki motogp

Το βαρύ πυροβολικό της ομάδας είναι ο Ζοάν Μιρ ο οποίος πέρυσι δυσκολεύτηκε να μείνει στη μάχη του τίτλου παρότι στους περισσότερους αγώνες ήταν ανταγωνιστικός. Ο Ισπανός πιέζει συνεχώς την Suzuki για αναβαθμίσεις στη μοτοσικλέτα προκειμένου να μπορέσει να παλέψει ξανά για την πρώτη θέση και μάλιστα δεν είχε λίγες οι φορές που γίνεται καυστικός για τις καθυστερήσεις σε εξαρτήματα που έπρεπε να είχε.

suzuki motogp

Ο Ισπανός αναβάτης δήλωσε στην παρουσίαση της ομάδα. «Χαλάρωσα το χειμώνα και προσπάθησα να αποτινάξω το δύσκολο 2021. Ήμουν ικανοποιημένος με την 3η θέση στο πρωτάθλημα, αλλά θέλω περισσότερα και ήταν σημαντικό που αφήσαμε πίσω μας το 2021 για να επικεντρωθούμε στο να πετύχουμε το μέγιστο τη νέα χρονιά. Ανυπομονώ να επιστρέψω στη μοτοσικλέτα, οι δοκιμές στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς έδειξαν βελτίωση στην απόδοση της μοτοσικλέτας. Τώρα θα δείξουμε τα νέα χρώματα της μοτοσικλέτας και θα κάνουμε μερικούς γύρους πριν την έναρξη της χρονιάς σε περίπου έναν μήνα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!