Αττική Οδός: Βήμα-βήμα η διαδικασία για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ

Κώστας Μπιτσικώκος
Αττική Οδός: Βήμα-βήμα η διαδικασία για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Αττικής Οδού η πλατφόρμα, για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με την αποζημίωση όσων εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι δικαιούνται την αποζημίωση των 2.000 ευρώ, ανακοίνωσε η Αττική Οδός. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας λειτουργεί ειδική πλατφόρμα, για την καταχώρηση των αιτημάτων, σχετικά με τα οχήματα που αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24/1/2022.

Για την καταχώρηση της αίτησης είναι απαραίτητη η ύπαρξη διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της οποίας θα γίνει η επιβεβαίωση της κατάθεσης του αιτήματος καθώς και κάθε μελλοντική επικοινωνία.
Τα πεδία που έχουν έναν αστερίσκο (*) στη δεξιά πλευρά τους είναι υποχρεωτικά και θα πρέπει να συμπληρωθούν από τον αιτούντα προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Τα υπόλοιπα πεδία αν και δεν είναι υποχρεωτικά θα διευκολύνουν σημαντικά τη διερεύνηση και ικανοποίηση των αιτημάτων που κατατίθενται.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την καταγραφή του αιτήματος, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Αττικής Οδού στο τηλέφωνο 210 668 2222 (Δευτέρα-Σάββατο: 08:00-19:00 και Κυριακή: 11:00-19:00).

Βήμα 1 - Στοιχεία απαραίτητα για την εξυπηρέτηση του αιτήματος

Όνομα, Επώνυμο, ΑΦΜ, Κινητό τηλέφωνο, IBAN και όνομα δικαιούχου τραπεζικού λογαριασμού, όνομα τράπεζας.
Αν το όχημα ανήκει σε εταιρεία, επωνυμία εταιρείας και ονοματεπώνυμο οδηγού

Βήμα 2 - Στοιχεία απαραίτητα για την εξυπηρέτηση του αιτήματος

Αριθμός κυκλοφορίας οχήματος (ελληνικές ή ξένες πινακίδες)
Ώρα εισόδου (περίπου) στην Αττική Οδό τη Δευτέρα 24/1
Σταθμός διοδίων εισόδου στην Αττική Οδό

Αποχώρηση οχήματος από την Αττική Οδό (ημέρα, ώρα κατά προσέγγιση και σημείο εξόδου)

Βήμα 3 - Στοιχεία που θα διευκολύνουν την Εξυπηρέτηση του Αιτήματος

Περιοχή ή σημείο αποκλεισμού - Κατεύθυνση και αν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Αττικής Οδού
Τρόπος καταβολής των διοδίων (αν δεν είχε σταματήσει η πληρωμή τους), σε λωρίδα με εισπράκτορα (καταχώρηση αριθμού απόδειξης αν είναι διαθέσιμη) ή με πομποδέκτη (καταχώρηση κωδικού πομποδέκτη)
Μάρκα, χρώμα και κατηγορία οχήματος

Βήμα 4 - Στοιχεία που θα διευκολύνουν την Εξυπηρέτηση του Αιτήματος

Επισύναψη στοιχείων τα οποία θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση του αιτήματος, όπως αντίγραφο απόδειξης πληρωμής διοδίου και φωτογραφίες από το σημείο αποκλεισμού του οχήματος (το συνολικό μέγεθος των αρχείων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6MB)

Δήλωση ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι αληθή, αποδοχή τήρησης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και καταχώρηση του αιτήματος

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!