H McLaren αποφασίζει σύντομα για WEC και Formula E

Στάθης Κοκκορόγιαννης
H McLaren αποφασίζει σύντομα για WEC και Formula E
H McLaren ενδιαφέρεται σοβαρά να επεκτείνει τις αγωνιστικές δραστηριότητές της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και στη Formula E.

O κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλάζει συνεχώς, με όλους τους θεσμούς να προσπαθούν να προσελκύσουν νέες ομάδες. Αυτό ισχύει από την κορυφή της πυραμίδας που είναι η Formula 1, μέχρι και τις πιο μικρές κατηγορίες.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αρκετές ομάδες να επεκτείνουν τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες σε διάφορες μορφές αγώνων. Η McLaren είναι ένα παράδειγμα, καθώς έχει πλέον τη δική της ομάδα στο Indycar και από φέτος θα αγωνίζεται και στο πρωτάθλημα Extreme E. H βρετανική φίρμα έχει μεγάλες βλέψεις για το μέλλον και δεν θέλει να σταματήσει εκεί.

Ο CEO του αγωνιστικού τμήματος της McLaren, Ζακ Μπράουν, αποκαλύπτει πως ο οργανισμός του θα πάρει σύντομα τις κρίσιμες αποφάσεις για είσοδο στο WEC ή τη Formula E: «Δεν έχουμε ακόμα δεσμευθεί να αγωνιστούμε ούτε στο WEC, αλλά ούτε στη Formula E. Προς ώρας μόνο στην Extreme E. Έχουμε επίσης αγοράσει ομάδα στο Indycar και από το 2023 θα έχουμε εκεί τρία μονοθέσια. Στο Indy 500 θα αγωνιστεί μαζί μας ο Χουαν Πάμπλο Μοντόγια και πιθανότατα σε αγώνες στο τέλος της σεζόν. Είμαστε προσηλωμένοι εκεί, όπως επίσης στην κατασκευή της νέας αεροδυναμικής σήραγγας. Αρχικά ήθελα να πάρω απόφαση για WEC και Formula E τον Δεκέμβριο. Όμως τώρα έχουμε κάνει τις αξιολογήσεις μας και πιθανότατα θα πάρουμε αποφάσεις σε περίπου τρεις μήνες. Θέλουμε να αγωνιστούμε και στα δύο πρωταθλήματα, όμως όπως λέω πάντα, δεν πρέπει να αποσπάσουν την προσοχή από άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες και παράλληλα πρέπει να είναι εμπορικά βιώσιμο. Τα οικονομικά μας είναι σε πολύ ισχυρή θέση σε σχέση με την περίοδο που ξεκινήσαμε την αξιολόγηση προγραμμάτων».

McLaren Indycar

Ο Μπράουν παραδέχεται επίσης πως θέλει να δει τη McLaren και στις δύο κατηγορίες την ίδια στιγμή. Όμως γνωρίζει πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν: «Μου αρέσουν και οι δύο κατηγορίες και πιστεύω πως μπορούμε και στις δύο να είμαστε ανταγωνιστικοί. Γνωρίζω πως θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε και στις δύο, το τι πρέπει να κάνουμε, όμως θα πάρει λίγο ακόμα χρόνο. Το χρονοδιάγραμμά μας είναι να είμαστε έτοιμοι για το WEC το 2024 και το 2023 για τη Formula E. Αν δεν είμαστε εμείς σε λίγο καιρό έτοιμοι να πάρουμε απόφαση, τότε αυτή θα είναι στα χέρια του τεχνικού τμήματος».

Η McLaren έχει συνδεθεί με τη Mercedes ώστε να πάρει τη θέση της στη Formula E, όταν η γερμανική ομάδα αποχωρήσει στο τέλος της φετινής χρονιάς. Επιπλέον δημοσιεύματα θέλουν την Audi να ενδιαφέρεται έντονα για εξαγορά της εταιρείας, με τον ίδιο τον Μπράουν να έχει επιβεβαιώσει επαφές μεταξύ των δύο.

Image credit: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!