Rolls Royce: Όλη η γκάμα θα είναι ηλεκτρική μέχρι το 2030 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Rolls Royce: Όλη η γκάμα θα είναι ηλεκτρική μέχρι το 2030 (vid)
Ο CEO της Rolls Royce αποκάλυψε ότι οι νέες Phantom, Ghost και Cullinan θα είναι ηλεκτρικές.

Η Rolls Royce έκανε το πρώτο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση με την παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτρική Spectre πριν από λίγο καιρό και θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα, καθώς όλα τα μοντέλα της πολυτελούς μάρκας θα είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

rolls royce

Αυτό το πλάνο περιέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Τορστεν-Μίλερ Ότβος, μιλώντας στο βρετανικό Autocar, με αφορμή το γεγονός ότι η Rolls Royce το 2021 πούλησε τα περισσότερα αυτοκίνητα στην 117ετή ιστορία της. Αυτό σημαίνει ότι τα μοντέλα που θα παρουσιάζει η μάρκα τα επόμενα χρόνια θα είναι ηλεκτροκίνητα και η βενζινοκίνητη δεύτερη γενιά της Ghost θα είναι το τελευταίο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

rolls royce

Ένας από τους λόγους που οδήγησε μια μάρκα σαν τη Rolls Royce, που έχει πιο συντηρητικό προφίλ, να «αγκαλιάσει» την ηλεκτροκίνηση, είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των αγοραστών της έχει πέσει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Οι ιδιοκτήτες των Rolls Royce γίνονται όλο και νεώτεροι και οι περισσότεροι έχουν ήδη ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην κατοχή τους, κάτι που σημαίνει ότι είναι εξοικειωμένοι με τις ιδιαιτερότητες της οδήγησης και της χρήσης (χρήση φορτιστών κλπ) των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!