Rolls Royce: Σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων!

Κώστας Παστρίμας
Rolls Royce: Σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων!
Πολύ δυνατά έκλεισε την προηγούμενη χρονιά η Rolls Royce με αύξηση 49% στις πωλήσεις.

Το 2021 ήταν η καλύτερη χρονιά από άποψη πωλήσεων στα 117 χρόνια από την ίδρυση της Rolls Royce. Η Βρετανική φίρμα κατάφερε να παραδώσει 5.586 αυτοκίνητα στους πελάτες της αυξάνοντας κατά 49% τις πωλήσεις σε σχέση με το 2020, ενώ ρεκόρ πωλήσεων καταγράφηκε σε πολλές αγορές του κόσμου όπως στην Κίνα, στην Αμερική και στην Ασία.

rolls royce

Το μοντέλο το οποίο έκανε τη διαφορά για την Rolls Royce ήταν ξεκάθαρα το Ghost. Το μοναδικό αυτό μοντέλο ενισχύθηκε ιδιαίτερα με την άφιξη της έκδοσης Black Badge η οποία παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2021. Πολύ δυνατή παρουσία είχε επίσης το Cullinan, ενώ το ορόσημο της μάρκας συνέχισε να είναι το εμβληματικό πλέον Phantom. Στην πραγματικότητα, οι παραγγελίες των μοντέλων της Rolls Royce έχουν πάει τόσο καλά που υπάρχει μεγάλη ζήτηση με παραδόσεις που φτάνουν μέχρι και το τρίτο τετράμηνο του 2022.

rolls royce

Το 2021 ήταν μια χρονιά που πήγε περίφημα και το κομμάτι των κατά παραγγελία μοντέλων. Αυτοκίνητα όπως το Phantom Oribe το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Hermes, το Phantom Tempus, το Black Badge Wraith και το Black Badge Dawn Landspeed ήταν μερικά από τα μοναδικά μοντέλα που παρουσίασε για συλλέκτες η Rolls Royce. Ξεχωριστή θέση είχε φυσικά και το μοναδικό Boat Tail το οποίο έβαλε τη μάρκα στον τομέα των coachbuilt.

rolls royce

Στο τέλος του 2021 η Rolls Royce παρουσίασε και το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο Spectre. Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα της βρετανικής φίρμας το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του 2023. Η Rolls Royce έχει ανακοινώσει ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών για το Spectre το οποίος περιλαμβάνει 2.5 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλα τα μέρη του κόσμου.

rolls royce

Θυμίζουμε ότι το εργοστάσιο της Rolls Royce στο Γκούντγουντ και στο Δυτικό Έσεξ έχει φτάσει σχεδόν στο 100% των δυνατοτήτων του απασχολώντας περισσότερους από 2.000 για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες ζήτησης. Το μέλλον της Rolls Royce ανήκει στην ηλεκτροκίνηση και πάνω σε αυτήν την πλατφόρμα τα επόμενα χρόνια θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις προκειμένου η μάρκα να βρεθεί σε ισχυρή θέση στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!