Καμία απόφαση (ακόμα) της FIA στην έρευνα για το Άμπου Ντάμπι

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Καμία απόφαση (ακόμα) της FIA στην έρευνα για το Άμπου Ντάμπι
Η FIA προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας για τον τελευταίο αγώνα της Formula 1 του 2021.

Το περιβόητο GP Άμπου Ντάμπι του 2021 ολοκληρώθηκε με έναν άκρως επεισοδιακό τρόπο που μέχρι σήμερα είναι αφορμή για πληθώρα συζητήσεων. Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών έναντι του Λιούις Χάμιλτον, όμως αυτό ήρθε έπειτα από αμφιλεγόμενη απόφαση του Διευθυντή Αγώνα, Μάικλ Μάσι.

Η Mercedes δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη κι απείλησε να εφεσιβάλει το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος. Ωστόσο η FIA ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα για τα όσα έγιναν στους τελευταίους 5 γύρους του Grand Prix.

F1 Abu Dhabi 2021

Με την αλλαγή προέδρου στην παγκόσμια ομοσπονδία ξεκίνησε και η διαδικασία της έρευνας υπό τον διευθυντή μηχανοκίνητου αθλητισμού, Πίτερ Μπαίερ. Ωστόσο σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Μπάιερ άφησε να εννοηθεί πως η FIA θα απομακρύνει τον Μάσι από το ρόλο του.

Αυτό φαίνεται πως προκάλεσε την αντίδραση της παγκόσμιας ομοσπονδίας που προέβη σε ενημέρωση αναφορικά με την πορεία της έρευνας. Η ανακοίνωση αναφέρει πως δεν υπάρχει κάποια απόφαση αναφορικά με την έρευνα για το GP Άμπου Ντάμπι. Επιπλέον αναφέρει πως τα ευρήματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο συνέδριο της F1 που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 14 Φεβρουαρίου. Οι αλλαγές που θα προταθούν θα ψηφιστούν στο Παγκόσμιο Συμβούλιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) στις 18 Μαρτίου στο Μπαχρέιν υπό την επίβλεψη του νέου προέδρου της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη σεζόν του Άμπου Ντάμπι για το 2021.

Image credit: Honda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!