Formula 1: «Τρίζει» σοβαρά η καρέκλα του Μάσι

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: «Τρίζει» σοβαρά η καρέκλα του Μάσι
Για πρώτη φορά υψηλόβαθμο στέλεχος της FIA παραδέχεται ότι ο Μάικλ Μάσι ενδέχεται να αντικατασταθεί.

Ο Διευθυντής Αγώνα της Formula 1 Μάικλ Μάσι έγινε το πρόσωπο των ημερών στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος Formula 1, καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο της αναστάτωσης προκλήθηκε από όσα έγιναν στο GP Αμπου Ντάμπι. Ο Αυστραλός έκτοτε έχει μπει στο στόχαστρο τόσο κάποιων ομάδων της Formula 1, κυρίως της Mercedes, όσο και αρκετών φιλάθλων, που τον θεωρούν ακατάλληλο για τη θέση.

» Διαβάστε ακόμα: Ποιος είναι ο Μάικλ Μάσι

Οι αντιδράσεις της Mercedes ιδιαίτερα ήταν έντονες και μάλιστα πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκε μια φήμη ότι η Πρωταθλήτρια ομάδα ζήτησε -και πέτυχε- την απομάκρυνσή του για να μην προχωρήσει σε έφεση σχετικά με την απόρριψη της ένστασής της για τα αποτελέσματα του τελευταίου αγώνα της χρονιάς.

Από τη FIA έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για τα συμβάντα στο GΡ Αμπου Ντάμπι, ωστόσο για πρώτη φορά αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει ο Μάικλ Μάσι στο ρόλο του ως Διευθυντής Αγώνα. Της προαναφερθείσας έρευνας προΐσταται ο Γενικός Γραμματέας της FIA για αθλητικά θέματα, ο Πέτερ Μπάγερ, ο οποίος σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα είπε ότι οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Αγώνα θα μοιραστούν και σε άλλους ανθρώπους, ενώ και ο ίδιος ο Μάσι ενδέχεται να αντικατασταθεί.

«Τα διάφορα καθήκοντα του Διευθυντή Αγώνα, ο οποίος είναι επίσης Αθλητικός Διευθυντής, Υπεύθυνος Ασφαλείας και Υπεύθυνος Διαδρομής, θα διαχωριστούν. Ήταν πάρα πολλά για έναν άνθρωπο», είπε ο Μπάγερ, και συνέχισε, ρίχνοντας τη… βόμβα: «Ο Μάικλ (Μάσι) έκανε εξαιρετική δουλειά από πολλές απόψεις και σίγουρα δεν θέλουμε να τον χάσουμε. Του το είπαμε, αλλά του είπαμε και ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει νέος Διευθυντής Αγώνα. Μπορώ να κάνω μόνο προτάσεις στο Παγκόσμιο Συμβούλιο αλλά σίγουρα αυτές θα συμπεριλαμβάνουν τον Μάικλ».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!