Γενναία προσπάθεια των Ελλήνων οδηγών στο Rally Star

Γενναία προσπάθεια των Ελλήνων οδηγών στο Rally Star
Οι Έλληνες οδηγοί Κωνσταντίνος Τακιδέλλης και Αχιλλέας Χριστοδούλου πραγματοποίησαν μια άκρως ικανοποιητική εμφάνιση στον ευρωπαϊκό τελικό του FIA Rally Star.

Ο μεγάλος τελικός της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) για την ανάδειξη της νέας γενιάς ταλέντων στο παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων ράλλυ ολοκληρώθηκε στην πίστα Έστερινγκ της Γερμανίας. Παρά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, οι ελληνικές συμμετοχές πραγματοποίησαν μία γενναία εμφάνιση στο FIA Rally Star ανάμεσα στα μεγαλύτερα ταλέντα των αγώνων ράλλυ.

Οι Κωνσταντίνος Τακιδέλλης και Αχιλλέας Χριστοδούλου εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην κατηγορία crosscar μαζί με τον Λάμπρο Αθανασούλα σε ρόλο προπονητή, όμως δεν είχαν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Για το μεγάλο τελικό του FIA Rally Star πραγματοποίησαν μόλις μία ημέρα προπόνησης στο Διαδρόμιο του Σπαθοβουνίου σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

FIA Rally Star

Το επίπεδο του τελικού ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με αρκετούς διαγωνιζόμενους να έχουν εμπειρία αγωνιστικών Rally4. Ο στόχος της αποστολής μας ήταν μια καλή εμφάνιση κι αυτό το πέτυχαν και με το παραπάνω.

Ο 18χρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης κατάφερε να προκριθεί τη δεύτερη ημέρα του θεσμού. Όμως ο οδηγός του ΑΣΜΑ αποκλείστηκε στη δεύτερη φάση του θεσμού, καθώς ολοκλήρωσε στην 6η θέση στο γκρουπ δυναμικότητάς του, ανάμεσα σε 9 άλλους αγωνιζόμενους. Μάλιστα στο δικό του γκρουπ αγωνίστηκαν οδηγοί όπως οι Ρόμετ Γιούργκεσον και Άισαν Ρέιρσεν, οι οποίοι αναμένεται να είναι το μέλλον των αγώνων ράλλυ. Ωστόσο η εμφάνιση του Κωνσταντίνου άφησε άκρως θετικές εντυπώσεις.

FIA Rally Star

Από την άλλη, ο Αχιλλέας Χριστοδούλου έπρεπε να περιμένει μέχρι την Κυριακή για να διαγωνιστεί στο δικό του γκρουπ. Για λόγους ασφαλείας, η διοργάνωση πραγματοποίησε αλλαγές στο πρόγραμμα του τριημέρου. Ο 17χρονος οδηγός της Start Line ήταν στο τελευταίο γκρουπ του δεύτερου γύρου του τελικού και έδειξε εντυπωσιακά δείγματα ταχύτητας.

Ωστόσο μετά από λάθος του, ακούμπησε μία κορίνα, κάτι απαγορεύεται από τους κανονισμούς και ο χρόνος του ακυρώθηκε. Ωστόσο ο Λάμπρος Αθανασούλας πιστεύει πως ο Χριστοδούλου είχε τα προσόντα για να περάσει στην επόμενη φάση του τελικού.

FIA Rally Star

Παρά τις δυσκολίες της ελληνικής συμμετοχής, τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής και την περιορισμένη προετοιμασία, οι οδηγοί μας έκαναν υπερήφανους όντας στις 30 πρώτες θέσεις του ευρωπαϊκού τελικού FIA Rally Star. Αυτή είναι μόνο η αρχή για τους Έλληνες αθλητές και δεν αποκλείεται να είναι το έναυσμα ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να ανθήσει στη χώρα μας, ειδικά από τη στιγμή που η ΟΜΑΕ και η Motorsport Greece στηρίζουν ενεργά τέτοιες προσπάθειες.

FIA Rally Star

Image credit: FIA Rally Star

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!