Δύο ξεχωριστές BMW R18 στην Έκθεση της Βερόνας

Κώστας Παστρίμας
Δύο ξεχωριστές BMW R18 στην Έκθεση της Βερόνας
Οι Ιταλοί έβαλαν το χεράκι τους σε δύο BMW R18 και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό.

Στην φετινή έκθεση της Βερόνας την τιμητική της είχε η BMW Motorrad Ιταλίας η οποία παρουσίασε δύο πολύ ιδιαίτερες R18. Η πρώτη είναι η R18M, ένα project που ανέπτυξε το Ιταλικό περιοδικό LowRide και υλοποίησε η American Dreams. Η δεύτερη είναι η R18 Aurora η οποία δημιουργήθηκε από την Garage 221 σε συνεργασία με την BMW Motorrad Ρώμης.

bmw r18

Η R18M είναι η σπορ έκδοση της μοναδικής cruiser η οποία φέρει την υπογραφή πολλών σχεδιαστών και τεχνιτών στην Ιταλία. Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στο πλαίσιο, τη ρύθμιση της ανάρτησης, στα πλαστικά και τα αξεσουάρ, ενώ τα μηχανικά μέρη και τα ηλεκτρονικά συστήματα διατηρήθηκαν ως τα φυσικά πλεονεκτήματα της R 18. Η δημιουργία των σχεδίων ανατέθηκε στον σχεδιαστή Oberdan Bezzi, ο οποίος είχε συνεργαστεί με το LowRide στο παρελθόν.

bmw r18

Η American Dreams ανέλαβε τις εργασίες συναρμολόγησης και τον συντονισμό. Η Elaboratorio, που ειδικεύεται στη δημιουργία πρωτοτύπων και στη μοντελοποίηση, δημιούργησε τα νέα εξαρτήματα από fiberglass, όπως ουρά και ζελατίνα, ενώ η Carbon Italy ανέλαβε τα εξαρτήματα από ανθρακονήματα, όπως καλύμματα κυλινδροκεφαλών και εισαγωγές αέρα. Η κοντή εξάτμιση φέρει την υπογραφή της ER Exhaust Revolution. Η σέλα φέρει δερμάτινη επένδυση, ενώ τη βαφή ανέλαβε το Dox Art Factory. Η Rizoma προσέφερε τους καθρέπτες, τα γκριπ, και τα φλας.

bmw

Η R18 Aurora φέρνει τη σφραγίδα του Garage 221. Οι γραμμές της νέας BMW καινοτόμες και ταυτόχρονα παραδοσιακές, ξεκινώντας από τις απαλές γραμμές του ρεζερβουάρ μέχρι τα χαρακτηριστικά σχήματα του boxer κινητήρα. Οι μετατροπές που υιοθέτησε η Garage 221για τη δημιουργία της R 18 Aurora βασίστηκαν στην εμπειρία της από τον κόσμο της BMW.

bmw r18

Η σέλα είναι δανεισμένη από μία BMW 1200 C του 2005, οι βάσεις του φέρινγκ τύπου Batwing κατασκευάστηκαν από βάσεις φλας της BMW R 100 του 1982 και ένα τμήμα του πίσω πλαισίου της BMW K 75 του 1991. Ακόμα και για το χρώμα της μοτοσικλέτας, ως σημείο αναφοράς χρησιμοποιήθηκε ο κωδικός μιας 1983 BMW RT 100, με εξατομίκευση των αποχρώσεων και της έντασης των γραφικών. Οι βάσεις των εμπρός και πίσω φτερών, αλλά και οι βραχίονες έδρασης της πινακίδας κυκλοφορίας είναι αποκλειστικά χειροποίητες. Οι εξατμίσεις κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την Leo Vince, ενώ το προστατευτικό του ψυγείου λαδιού της R 18 Aurora χαρίζει μία αριστοκρατική φυσική πινελιά, εμπνευσμένη από τη μάσκα των αυτοκινήτων BMW της δεκαετίας του 1960.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!