Formula 1: O Μάσι κινδυνεύει να χάσει τη θέση του λόγω… Mercedes

Formula 1: O Μάσι κινδυνεύει να χάσει τη θέση του λόγω… Mercedes
H θέση του Διευθυντή Αγώνων της Formula 1 αναμένεται να αλλάξει το 2022, καθώς η FIA φαίνεται ότι θα αντικαταστήσει τον Μάικλ Μάσι.

Ο τελευταίος αγώνας της Formula 1 το 2021 προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις για τον τρόπο που ολοκληρώθηκε. Ο Διευθυντής Αγώνα, Μάικλ Μάσι, πήρε μια αμφιλεγόμενη απόφαση να αποσύρει το αυτοκίνητο ασφαλείας στον 57ο από τους 58 γύρους του αγώνα και έδωσε την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν να περάσει τον Λιούις Χάμιλτον και να πάρει το πρωτάθλημα.

Δημοσίευμα του BBC αναφέρει πως η Mercedes δεν εφεσίβαλε το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι, καθώς υπήρξε συμφωνία με την FIA να απομακρυνθεί ο Μάσι από τη θέση του ως Διευθυντής Αγώνων της Formula 1. To μέλλον του Αυστραλού τέθηκε υπό αμφισβήτηση μετά τους χειρισμούς του στο Άμπου Ντάμπι, με την αίσθηση των οδηγών και των ομάδων να είναι πως δεν υπάρχει συνέπεια στην εφαρμογή των κανονισμών.

F1 Abu Dhabi

Η αντίδραση της Mercedes μετά τον ανατρεπτικό τελικό του 2021 ήταν έντονη με ενστάσεις και διαμαρτυρίες που απορρίφθηκαν σε αρχική φάση από τους αγωνοδίκες. Όμως η γερμανική ομάδα δεν έφτασε στο σημείο να εξετάζει το ενδεχόμενο έφεσης του αποτελέσματος του GP Άμπου Ντάμπι. Αυτό θα άφηνε το πρωτάθλημα στον αέρα και θα κρινόταν πίσω από τις πόρτες των δικαστηρίων.

Ωστόσο η Mercedes αποφάσισε να αποσύρει την πρόθεση ένστασης και παράλληλα η FIA ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα όσα έγιναν στο φινάλε του Άμπου Ντάμπι. Επιπλέον, η πρωταθλήτρια ομάδα του 2021 ανέφερε το γεγονός πως η FIA διασφάλισε πως θα αντιμετωπίσει με άκρα σοβαρότητα το θέμα που δημιουργήθηκε στο Άμπου Ντάμπι.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριου πως ο Μάσι έκλεψε το πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον και η FIA είναι η μόνη υπεύθυνη για την έρευνα που διεξάγει.

Επιπλέον σύμφωνα με το BBC ο Λιούις Χάμιλτον έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προς την FIA και τη Formula 1 και η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα το 2022 είναι ακόμα υπό αμφισβήτηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!