Ράικονεν: Ξεκινάει νέα καριέρα στην Kawasaki (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ράικονεν: Ξεκινάει νέα καριέρα στην Kawasaki (vid)
Ο Κίμι Ράικονεν κάνει στροφή στην καριέρα του και αναλαμβάνει αφεντικό στην ομάδα μοτοκρός της Kawasaki.

Ο Κίμι Ράικονεν στο τέλος του 2021 αποχαιρέτησε την Formula 1. Ο εκκεντρικός Φινλανδός είχε μια πολύ πλούσια καριέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 η οποία ξεκίνησε πίσω στο 2001. Κατάφερε να εκκινήσει σε 353 grand prix, να κατακτήσει 21 νίκες και να ανέβει στο βάθρο σε 103 περιπτώσεις. Σίγουρα ωστόσο η κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν η κατάκτηση του τίτλου το 2007 με τη Ferrari.

Ράικονεν

Πλέον ο Φινλανδός κάνει στροφή 180 μοιρών στην καριέρα του καθώς αποφάσισε να αναλάβει τα ηνία της αγωνιστικής ομάδας Kawasaki στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross για το 2022. Αναβάτες της επιτυχημένης ομάδας είναι οι Ρομάν Φεμπβρέ και Μπεν Γουάτσον, ενώ αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας θα είναι ο Αντί Πίρονεν. Το αστέρι της ομάδας είναι ο Φεμπβρέ ο οποίος κατάκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή το 2015, ενώ πέρυσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

kawasaki

«Δεν είναι μυστικό ότι το μοτοκρός είναι το μεγάλο μου πάθος εδώ και πολλά χρόνια», είπε ο Ραικόνεν. «Αλλά αυτή η ομάδα δεν είναι χόμπι, είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό. Θέλουμε να πετύχουμε. Μετά την αποχώρησή μου από την ομάδα είμαι έτοιμος να ασχοληθώ με τα στρατηγικά θέματα του μέλλοντος».

Ράικονεν

Ο Κίμι Ραικόνεν δεν ήταν ένας τυχαίος οδηγός της Formula 1. Έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο και παραμένει ακόμα και σήμερα ο τελευταίος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ferrari. Έχει κάνει επίσης δύο χρονιές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), ενώ έχει πάρει μέρος και σε αγώνες NASCAR. Ιστορικές έχουν μείνει οι δηλώσεις του και οι επικοινωνίες του με την εκάστοτε ομάδα με την πιο χαρακτηριστική την «Αφήστε με ήσυχο, ξέρω τι κάνω...». Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε τι μπορεί να κάνει ο «Iceman» στον κόσμο των 2 τροχών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!