Οζιέ: «Έκλεψαν το πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον»

Οζιέ: «Έκλεψαν το πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον»
O πολυπρωταθλητής του WRC, Σεμπαστιέν Οζιέ, μίλησε για τον Λιούις Χάμιλτον και εξέφρασε την άποψή του για όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021 ολοκληρώθηκε με έναν άκρως δραματικό τρόπο με τον Μαξ Φερστάπεν να παίρνει το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο από τον Λιούις Χάμιλτον. Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια της Mercedes και του Βρετανού, ενώ η FIA έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Η ιστορία του GP Άμπου Ντάμπι είναι μέχρι και σήμερα ένα «καυτό» θέμα συζήτησης στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και στα social media. Οδηγοί, παράγοντες και οπαδοί δεν διστάζουν να αναλύουν το τι ακριβώς συνέβη.

Θέση πήρε και ο πολυπρωταθλητής του WRC, Σεμπαστιέν Οζιέ, ο οποίος μίλησε στο Super Moscato Show και παρά το γεγονός πως επί πολλά χρόνια στην καριέρα του έχει τεράστια στήριξη από τη Red Bull, χαρακτήρισε «κλοπή» αυτό που έγινε στον τελικό του 2021: «Ο Λιούις είναι σε ένα τρομερά ανταγωνιστικό περιβάλλον και έχει μαζί του την καλύτερη ομάδα προς το παρόν. Πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον να δεχθεί το τι έγινε. Ένιωσε ξεκάθαρα πως τον έκλεψαν. Ας μην κρύψουμε τα λόγια μας, η αλήθεια είναι πως τον έκλεψαν. Ωστόσο έχω μεγάλο σεβασμό προς τον Μαξ Φερστάπεν, είχε μια φοβερή σεζόν. Όμως στον τελευταίο αγώνα ο Λιούις είχε κυριαρχήσει και ήταν μπροστά μέχρι τέλους. Δυστυχώς για εκείνον, λίγο πριν το τέλος είχαμε το περίφημο Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Αμφότεροι ήταν άξιοι πρωταθλητές αλλά αν δούμε ξεχωριστά το Άμπου Ντάμπι, αυτό που έγινε ήταν κλοπή. Πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για τον Χάμιλτον να το δεχθεί».

Ogier on Hamilton

Το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί φήμες σχετικά με το αν ο Χάμιλτον θα συνεχίσει να αγωνίζεται τη Formula 1 το 2022. Ωστόσο ο Οζιέ ήταν ξεκάθαρο: «Πιστεύω πως θα επιστρέψει».

Η αγωνιστική σεζόν του 2022 πλησιάζει, με τις ομάδες να ανακοινώνουν μία-μια τις ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων τους. Το πρώτο χειμερινό τεστ είναι προγραμματισμένο για τις 23-25 Φεβρουαρίου στην Ισπανία, ενώ το δεύτερο θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν στις 10-12 Μαρτίου. O πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 18-20 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Δείτε τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη σεζόν της Formula 1 για το 2021.

Image credit: Mercedes-AMG, Toyota

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!