Formula 1: Επιστροφή στο γραφείο για Λεκλέρκ και Σάινθ

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Επιστροφή στο γραφείο για Λεκλέρκ και Σάινθ
Οι οδηγοί της Scuderia Ferrari συμμετείχαν στις δοκιμές που πραγματοποιεί στο Φιοράνο.

Μετά το ντόρο που έγινε για το ποιο μονοθέσιο μπορούσε να χρησιμοποιήσει και ποιο όχι, η Ferrari πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες τις προγραμματισμένες δοκιμές στην ιδιόκτητη πίστα του Φιοράνο. Τελικά αυτές έγιναν τριήμερες και όχι τετραήμερες ενώ ως γνωστόν, τη θέση της περυσινής «Ιταλίδας», πήρε μία προκάτοχός της – η SF71H με την οποία συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 οδηγώντας τη Scuderia στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, την αυλαία του τεστ άνοιξε ο Ρώσος δοκιμαστής της ιταλικής ομάδας, Ρόμπερτ Σβάρτσμαν, που μάλιστα είναι και σήμερα πίσω από το τιμόνι του κόκκινου μονοθεσίου. Όμως η Πέμπτη, ανήκε στο δίδυμο επίσημων οδηγών της Ferrari: των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ.

Σαρλ Λεκλέρ

Οι δυο πιλότοι μοιράστηκαν χρέη, με τον Ισπανό να είναι αυτός που οδήγησε το πρωί. Στις 9.30 τοπική ώρα η SF71H βγήκε από το γκαράζ και άρχισε να γράφει γύρους, παρότι η πίστα ήταν ακόμα νωπή και η θερμοκρασία ήταν στους μόλις 3 βαθμούς Κελσίου. Έκανε 59 γύρους, καλύπτοντας απόσταση που ισοδυναμεί με 176 χιλιόμετρα.

«Ακριβώς πριν ένα χρόνο, οδήγησα για πρώτη φορά μονοθέσιο της Ferrari. Παρότι από τότε άλλαξαν πολλά, τους γνωρίζω όλους και νιώθω σαν στο σπίτι μου, το να οδηγώ εδώ είναι πάντα ξεχωριστό! Χαίρομαι πάντα να βλέπω τόσους υποστηρικτές μας να παρακολουθούν τις δοκιμές», είπε ο Σάινθ που έσπευσε να ευχαριστήσει τους tifosi που σκέκονταν πίσω από τα σύρματα.

Σαρλ Λεκλέρ

Στις 2 το μεσημέρι ήταν η σειρά του Λεκλέρκ να πατήσει γκάζι. Έκανε 48 γύρους ή αν προτιμάτε 143 χιλιόμετρα. «Μετά από ενάμιση μήνα εκτός μονοθεσίου, ήθελα πολύ να οδηγήσω. Είναι απολαυστικό αλλά και χρήσιμη προπόνηση», είπε ο Μονεγάσκος.

Η νέα Ferrari θα παρουσιαστεί στις 17 Φεβρουαρίου, λίγο πριν αρχίσουν οι δοκιμές εξέλιξης ενόψει της νέας σεζόν (23-25 Φεβρουαρίου, στη Βαρκελώνη). Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 ξεκινά στις 20 Μαρτίου, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην πίστα του Σακχίρ, στο Μπαχρέιν.

Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!