Η Rimac δουλεύει πάνω στον αντικαταστάτη της Chiron

Κώστας Παστρίμας
Η Rimac δουλεύει πάνω στον αντικαταστάτη της Chiron
Η Bugatti δουλεύει με την Rimac πάνω σε ένα καινούριο υπεραυτοκίνητο με τον W16 κινητήρα.

Πριν από μερικές εβδομάδες η Rimac ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών της Rimac Technology η οποία θα ασχοληθεί με την παραγωγή και εξέλιξη συστημάτων ηλεκτροκίνησης υψηλών επιδόσεων. Παράλληλα η Bugatti-Rimac θα συνεχίσει τις εργασίες τις πάνω σε νέα μοντέλα τόσο της Bugatti όσο και της Rimac στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα μείνουν μόνο στα ηλεκτρικά μοντέλα.

bugatti rimac

Μέσω του CEO της Bugatti-Rimac Μάτε Ρίματς, η εταιρεία έχει αρχίσει να δουλεύει πάνω σε ένα νέο μοντέλο το οποίο προορίζεται να αντικαταστήσει το κορυφαίο Chiron. Αυτό σημαίνει ότι ο θρυλικός κινητήρας W16 της Bugatti θα συνεχίσει να δίνει ζωή σε κορυφαία σπορ μοντέλα όπως άλλωστε επιθυμούσε διακαώς ο προηγούμενος Πρόεδρος της Bugatti, Στέφαν Βίνκελμαν.

Ο ίδιος ο Μάτε Ρίματς πιστεύει ότι η φίρμα δεν πρέπει να μείνει μόνο στην ηλεκτροκίνηση: «Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για τα μελλοντικά μας σχέδια, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι εντυπωσιακά. Θα εκπλαγείτε με τα χαρακτηριστικά στα αυτοκίνητα τα οποία δεν έχετε δει σε άλλα αυτοκίνητα και πιέζουμε επίσης και στους θερμικούς κινητήρες. Υπάρχει μέλλον στους κινητήρες εσωτερικής καύσης για την Bugatti».

bugatti rimac

Εκείνο που μπορούμε με ασφάλεια να εικάσουμε για το επόμενο μοντέλο της Bugatti είναι ότι θα είναι εξοπλισμένο με τον W16 κινητήρα των 8.0 λίτρων. Σύμφωνα με την Bugatti είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα δημιουργώντας ένα υβριδικό σύνολο προηγμένης τεχνολογίας. Αν όντως επαληθευτεί αυτό το σενάριο τότε θα έχουμε το επόμενο βήμα της Bugatti πριν παρουσιαστεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!