Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Renault Austral

Κώστας Παστρίμας
Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Renault Austral
Η Renault μάς έδειξε πως θα είναι η εσωτερική όψη των μοντέλων της επόμενης γενιάς.

Η Renault έχει ανακοινώσει πως ετοιμάζει με έντονο ρυθμό τον αντικαταστάτη του Kadjar και ήδη έχει αρχίσει να μας δίνει πληροφορίες για το νέο μοντέλο. Ο λόγος φυσικά για το νέο Austral το οποίο βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο σε διαδικασία εντατικών δοκιμών για να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα το πρόγραμμα δοκιμών της γαλλικής φίρμας.

Το νέο Austral είναι βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στο Megane E-Tech Electric ωστόσο ακολουθεί το δρόμο των SUV. Το έχουμε δει μέχρι στιγμής μόνο σε φωτογραφίες με καμουφλάζ, ωστόσο δείχνει πολύ σύγχρονο και επιβλητικό εξωτερικά. Πρόσφατα όμως είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από το εσωτερικό του αυτοκινήτου το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό.

austral

Το πρώτο πράγμα που δεσπόζει μέσα στο Renault Austral είναι η μεγάλη οθόνη η οποία ενώνει τα παραδοσιακά όργανα πληροφοριών του οδηγού με το σύστημα infotainment στο κέντρο δημιουργώντας ένα ανάποδο L. Η οθόνη συνολικά έχει μέγεθος 24,3 ίντσες και η Renault αναφέρει πως όλες οι λειτουργίες θα γίνονται με ένα ή το πολύ δύο πατήματα στην οθόνη αφής. Το σύστημα συνδεσιμότητας OpenR είναι ενσωματωμένο για λειτουργία τόσο σε πλατφόρμα Android Auto όσο και σε Apple CarPlay, ενώ θα χρησιμοποιεί συστήματα όπως το Google Maps και το Google Search.

Εκτός από την εντυπωσιακή οθόνη, το εσωτερικό δείχνει να είναι πολύ λειτουργικό. Στην καμπίνα θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία αποθηκευτικοί χώροι που θα φτάνουν συνολικά στα 30 λίτρα. Η παρουσία μιας μεγάλης κεντρικής κολώνας δημιουργεί ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο άνεσης και εργονομίας καθώς η Renault έχει τοποθετήσει έναν συρόμενο πάγκο στο κέντρο ο οποίος ανοίγει στους πίσω επιβάτες για να απολαύσουν το γεύμα τους ή να δουλέψουν στον υπολογιστή τους.

Το Renault Austral θα παρουσιαστεί επίσημα από την εταιρεία την Άνοιξη του 2022. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τις εκδόσεις κινητήρων που θα είναι διαθέσιμο το μοντέλο, σίγουρα όμως θα έχουμε κινητήρες βενζίνης και υβριδικές εκδόσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!