To επόμενο μοντέλο της Renault θα λέγεται Austral (vid)

Κώστας Παστρίμας
To επόμενο μοντέλο της Renault θα λέγεται Austral (vid)
Η Renault αποκάλυψε ότι «Austral» είναι το όνομα του επόμενου μοντέλου της και έδωσε στοιχεία για τη στρατηγική ονομασίας των αυτοκινήτων της.

Το επόμενο μοντέλο που θα παρουσιάσει η Renault θα είναι ένα C-SUV και θα ονομάζεται Austral. Η γαλλική φίρμα έκανε την αποκάλυψη του ονόματος, το οποίο έχει κατοχυρώσει πριν από 16 χρόνια, προτού δώσει περισσότερα στοιχεία για το όχημα, που προφανώς θα είναι ο διάδοχος του Kadjar. Το Austral αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022.

Η φιλοσοφία της Renault στην ονοματοδοσία

Ο τρόπος που η Renault ονομάζει τα μοντέλα της έχει αλλάξει με τα χρόνια. Για πολλές δεκαετίες, τα ονόματα των οχημάτων της Renault ξεκινούσαν με το γράμμα «R» (για τη Renault) ακολουθούμενο από έναν αριθμό. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ιστορίας της μάρκας, τα περισσότερα μοντέλα έχουν πραγματικά ονόματα.

rena

Τα πραγματικά ονόματα έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση, καθώς το νόημα πίσω από το όνομα προκαλεί κάποιου είδους συναισθηματική απόκριση. Επιπλέον, η εύρεση πραγματικών ονομάτων δημιουργεί την ευκαιρία να παίξετε με διαφορετικά μήκη και ήχους. «Τα σύντομα, παιχνιδιάρικα ονόματα όπως το Clio και το ZOE ταιριάζουν σε οχήματα που είναι μικρά, αστικά και ευέλικτα, ενώ τα μεγάλα, επιβλητικά ονόματα όπως το Talisman λειτουργούν καλά για μεγάλα αυτοκίνητα», εξηγεί η Σίλβια, που είναι η Διευθύντρια Στρατηγικής Ονοματοδοσίας των μοντέλων της Renault.

Ορισμένα ονόματα έχουν ακόμη ξεπεράσει τις έννοιες και τα οχήματα για να μείνουν στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Για παράδειγμα, το Espace (που σημαίνει «χώρος» στα γαλλικά) είναι ένα πολύ κατάλληλο όνομα για ένα τόσο ευρύχωρο όχημα, ενώ το Twingo είναι ένα πολύ δυνατό όνομα με μια δυναμική αίσθηση.

Πώς προήλθε το Austral

Το 2005, η Renault κατοχύρωσε εμπορικά το «Austral», ένα όνομα που πληροί ορισμένα βασικά κριτήρια ονοματολογίας. Προέρχεται από τη λατινική λέξη «australis» και φέρνει στο νου τη ζωντάνια και τη ζέστη του νότου, την ήρεμη απόλαυση της φύσης, καθώς και τους ανοιχτούς χώρους. Το όνομα ακούγεται καλά σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών (που είναι σημαντικό για μια γαλλική μάρκα), ισπανικών, αγγλικών και ιταλικών. Ένα διεθνές όνομα είναι μια τέλεια επιλογή για ένα όχημα που θα πωλείται σε όλη την Ευρώπη αλλά και εκτός αυτής.

Το όνομα έχει σημαντικό νόημα, προκαλεί συναισθηματική ανταπόκριση και αντανακλά τη θέση του οχήματος ως SUV της κατηγορίας C, που είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση. Με δύο A και τα σύμφωνα «STR» στη μέση, η λέξη βασίζεται σε μια αρμονική ισορροπία ήχων που είναι «εύκολοι στην προφορά» και «γαλήνιοι», παραπέμποντας στη δύναμη και τον έλεγχο ενός SUV.

Τέλος, το όνομα συνδέεται ιδιαίτερα καλά με τη στρατηγική και την ταυτότητα της μάρκας, καθώς η Renault επιδιώκει να διατηρήσει την εικόνα μιας σύγχρονης μάρκας που εκπέμπει ζεστασιά, νοιάζεται για τους ανθρώπους και δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!