MotoGP: Πρεμιέρα για την ομάδα Yamaha RNF WithU (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Πρεμιέρα για την ομάδα Yamaha RNF WithU (vid)
Η δορυφορική ομάδα της Yamaha έχει βάλει υψηλούς στόχους για τη νέα χρονιά στο MotoGP

Έχουμε φτάσει πλέον λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει επίσημα η περίοδος δοκιμών στο MotoGP για το 2022 και οι ομάδες έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν τα νέα χρώματα στις μοτοσικλέτες τους. Μετά την Gresini Ducati και τη Repsol Honda σειρά είχε η ιδιωτική ομάδα της Yamaha η οποία άλλαξε ριζικά για το 2022.

Yamaha RNF

Η ομάδα πλέον ονομάζεται Yamaha WithU RNF καθώς πέρυσι έχασε τον κεντρικό της χορηγό Petronas και προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές. Ιδιοκτήτης της ομάδας παραμένει ο Ράζλαν Ραζάλι και αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας είναι ο πολύ έμπειρος Γουίλκο Ζίλενμπεργκ. Οι αναβάτες της ομάδας προέρχονται από πολύ διαφορετικό υπόβαθρο καθώς τους χωρίζουν και πολλά χρόνια εμπειρίας.

Yamaha RNF

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο έχει εξαιρετική καριέρα ήδη στο MotoGP και τον απολαύσαμε από το 2017 μέχρι το 2020 να παλεύει με τον Μαρκ Μάρκεθ για τον τίτλο. Ο Ιταλός θα οδηγήσει τη μοτοσικλέτα της Yamaha με εργοστασιακή υποστήριξη, κάτι που εξασφάλισε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα της RNF Yamaha WithU. Τη δεύτερη μοτοσικλέτα της Yamaha θα οδηγήσει ο νεαρός Ντάριλ Μπίντερ ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του φέτος στο MotoGP προερχόμενος από την Moto3.

Yamaha RNF

O Αντρέα Ντοβιτσιόζο πέρυσι κατάφερε να κάνει πέντε αγώνες με τη Yamaha για να προσαρμοστεί στη νέα του μοτοσικλέτα και προσεγγίζει τη νέα χρονιά με αισιοδοξία. "Είμαι πραγματικά έτοιμος για αυτήν τη χρονιά. Είναι σημαντικό που ξεκίνησα πέρυσι τη χρονιά και έκανα πέντε αγώνες για να μάθω τη Yamaha που είναι διαφορετική με αυτό που είχα συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι πεπεισμένος ότι θα με βοηθήσει στην προσέγγισή μου στους αγώνες του 2022 καθώς γνωρίζω περισσότερα για τη μοτοσικλέτα, τους μηχανικούς και την ομάδα γενικά. Ανυπομονώ για τις δοκιμές της Μαλαισίας".

Μαζί με την ομάδα του MotoGP, η RNF WithU παρουσίασε και την ομάδα της στο πρωτάθλημα MotoE με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Αναβάτες της ομάδας θα είναι οι Νίκολο Κάνεπα και Μπράντλεϊ Σμίθ, ενώ αγωνιστικός διευθυντής θα είναι ο Φίλιπο Κόντι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!