Daytona East: Ένα οδοιπορικό γεμάτο ιστορία

Πάνος Σεϊτανίδης
Daytona East: Ένα οδοιπορικό γεμάτο ιστορία
Ολοκληρώθηκε το συγκινητικό οδοιπορικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη με μια Daytona Maverick 500.

Ένα μοναδικό οδοιπορικό 22 ημερών, ένα ταξίδι στην Τουρκία και το Λίβανο, ολοκληρώθηκε για τον Κωνσταντίνο Μητσάκη και τη Γκοργκόλης Α.Ε.

Ο ταξιδιωτικός αρθρογράφος κινήθηκε σε ιστορικά σημεία με έντονο το Ελληνικό στοιχείο, περνώντας από πόλεις της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής που έχουν ελληνικά, διαχρονικά στοιχεία πολιτισμού όπως το Αϊβαλί, το Ικόνιο, η Μίλητος και η Βηρυτός.

Daytona East

Έμπιστη συντροφιά αποτέλεσε η μοτοσικλέτα Daytona Maverick 500. Το μεσαίο adventure μοντέλο έκανε ανενόχλητα 7.000 χιλιόμετρα εντυπωσιάζοντας σε πολλούς τομείς τον αναβάτη της. Σημείο αναφοράς ήταν ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 46 ίππων, ενώ ο Έλληνας αναβάτης είχε σύμμαχο την άνεση, την αξιοπιστία και την ποιοτική κατασκευή που πρόσφερε η εν λόγω μοτοσικλέτα.

Daytona East

Η άριστη εργονομία και η άνετη θέση οδήγησης τον ξεκούρασαν στις πολύωρες διαδρομές του ταξιδιού, ενώ τα εξαιρετικά φρένα, η ικανοποιητική προστασία που πρόσφεραν οι χούφτες και η ρυθμιζόμενη ζελατίνα, η αναπαυτική σέλα και η ευκολία στην αλλαγή κατεύθυνσης ήταν τα δυνατά στοιχεία της μοτοσυκλέτας που ξεχώρισε ο Κωνσταντίνος Μητσάκης. Εξαιρετική ήταν η κατανάλωση της Maverick καθώς κυμάνθηκε από 3,4 lt/100 km – 4,8 lt/100 km.

Daytona East

Στην Τουρκία ο Έλληνας αναβάτης πέρασε από ένδοξες αρχαιοελληνικές πολιτείες, από νεοκλασικά ρωμαίικα αρχοντικά και από μισόκλειστες χριστιανικές εκκλησίες. Στον Λίβανο επισκέφθηκε ιστορικά μνημεία και τόπους που σχετίζονταν άμεσα με το πέρασμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κάθισε σε κερκίδες ελληνιστικών σταδίων και θεάτρων, άγγιξε ολόλευκα μάρμαρα "φορτωμένα" με ευανάγνωστες αρχαιοελληνικές επιγραφές και περπάτησε σε λιθόστρωτους δρόμους πάνω στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!