Εξαγριωμένος ελέφαντας επιτίθεται σε αυτοκίνητο (vid)

Κώστας Παστρίμας
Εξαγριωμένος ελέφαντας επιτίθεται σε αυτοκίνητο (vid)
Ένας ελέφαντας στη Ν. Αφρική αναποδογύρισε αυτοκίνητο με τους επιβάτες μέσα σε αυτό.

Μια οικογένεια στη Νότια Αφρική αποφάσισε να κάνει εκδρομή στο iSimangaliso Wetland Park, ένα πάρκο άγριας ζωής, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα άγρια ζώα μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον. Η εκδρομή αυτή όμως δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που περίμεναν. Για κάποιο λόγο που δεν έχει γίνει γνωστός, ένας τεράστιος ελέφαντας (το «τεράστιος» είναι προφανώς πλεονασμός) επιτέθηκε στο αυτοκίνητο -ένα λευκό SUV της Ford- που επέβαιναν και το αναποδογύρισε.

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από τους επιβάτες ενός άλλου αυτοκινήτου. Τα πλάνα που κοινοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν τη στιγμή που ο ελέφαντας άρχισε να σπρώχνει το SUV, σηκώνοντας δύο τροχούς από το έδαφος, προτού το γυρίσει στο πλάι και μετά στην οροφή του. Ενώ συνέβαινε αυτό, από το αυτοκίνητο που βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό πατούσαν την κόρνα, σε μια μάταιη προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή του ελέφαντα και να τον κάνουν να σταματήσει την επίθεσή του.

Στο αυτοκίνητο που αναποδογύρισε ο ελέφαντας επέβαινε μια τετραμελής οικογένεια και σύμφωνα τα δημοσιεύματα δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, τουλάχιστον σωματικά, αφού είναι βέβαιο ότι το σοκ θα κάνουν καιρό να το ξεπεράσουν.

Οι ελέφαντες γενικά είναι ήρεμα ζώα και σπανίως επιτίθενται σε ανθρώπους, και οι υπεύθυνοι του iSimangaliso Wetland Park έχουν ξεκινήσει έρευνα γύρω από το περιστατικό, για να διαπιστώσουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε αυτήν την αντίδραση από το μεγάλο παχύδερμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!