Κολοσσιαία συμφωνία VW Group και Bosch στον τομέα των μπαταριών

Κώστας Παστρίμας
Κολοσσιαία συμφωνία VW Group και Bosch στον τομέα των μπαταριών
Οι Volkswagen και Bosh ενώνουν τις δυνάμεις τους στην κατασκευή μπαταριών.

Οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση στρατηγικών ετέρων προκειμένου να επιταχύνουν την εξέλιξη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ο Όμιλος Volkswagen πριν από μερικές ημέρες, ανακοίνωσε μια πολύ σημαντική συμφωνία με την Bosch στην εξέλιξη και κατασκευή μπαταριών σε μεγάλη κλίμακα.

volkswagen

Το μνημόνιο συνεργασία που υπέγραψαν τα δύο τεράστια εργοστάσιο περιλαμβάνει την παραγωγή ενσωματωμένων συστημάτων μπαταρίας με γνώμονα την μείωση του κόστους, την βιωσιμότητα και φυσικά την υψηλού επιπέδου τεχνολογία. Οι δύο πλευρές στοχεύουν μέχρι το 2030 να κατασκευάσουν στην Ευρώπη έξι εργοστάσια παραγωγής μπαταριών και να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα. Ας μην ξεχνάμε ότι μόνο στην Ευρώπη, πολλές εταιρίες σχεδιάζουν να μετατρέψουν την παραγωγή τους αποκλειστικά στην κατασκευή μπαταριών με στόχο να φτάσουν τα 700 gigawatt μέχρι το 2030.

bosh

Η Volkswagen και η Bosch θα δουλέψουν πάνω στο σχέδιο που έχουν χαράξει και μέχρι το 2022 θα ξεκινήσει τις εργασίες της η νέα εταιρία. Ο Τόμας Σμάλ, CEO του τμήματος εξαρτημάτων του Volkswagen Group και μέλος του συμβουλίου στον τομέα της Τεχνολογίας βλέπει μέσα από τη νέα συμφωνία την γιγάντωση του Ομίλου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης: "Η Ευρώπη έχει μια μοναδική ευκαιρία να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των μπαταριών τα επόμενα χρόνια. Η VW και η Bosch θα ερευνήσουν ευκαιρίες να εξελίξουν και να διαμορφώσουν καινοτομίες στη βιομηχανία δισεκατομμυρίων στην Ευρώπη. Η απόφασή μας να εμπλακούμε στην κάθετη παραγωγή μπαταριών θα μας δώσει νέα οφέλη", είπε ο ισχυρός άνδρας της Volkswagen.

volkswagen

Η συνεργασία πάντως των δύο κατασκευαστών θα τους φέρει σε θέση ισχύος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Η Volkswagen έχει ήδη εδραιωθεί ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών, ενώ η Bosch είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες στα ενσωματωμένα συστήματα και στους βιομηχανικούς αυτοματισμούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!