Jeep: Νέες υβριδικές εκδόσεις Renegade και Compass - Οι τιμές στην Ελλάδα (vid)

Κώστας Παστρίμας
Jeep: Νέες υβριδικές εκδόσεις Renegade και Compass - Οι τιμές στην Ελλάδα (vid)
Η Jeep τοποθετεί ένα καινούριο υβριδικό σύστημα στα κορυφαία SUV της.

Η επιτυχία που γνώρισαν οι Plug-In Hybrid εκδόσεις των Renegade και Compass της Jeep ανάγκασαν του ανθρώπους της αμερικανικής φίρμας να προσθέσουν ακόμα περισσότερες εξηλεκτρισμένες επιλογές στους πελάτες. Η Jeep έρχεται πλέον να προσθέσει ακόμα μια υβριδική έκδοση δίπλα στην υπάρχουσα Plug-In Hybrid 4xe η οποία κατάφερε να φτάσει το 25% των πωλήσεων στις εκδόσεις 4xe.

jeep

Το νέο αυτό σύστημα ονομάζεται e-Hybrid από την Jeep και αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο φτάνει τους 130 ίππους και τα 240 Nm ροπής. Το σύνολο συνεργάζεται με ένα επίσης νέο 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο αναλαμβάνει την ομαλή μετάβαση της ισχύος στους τροχούς. Το σύστημα επίσης περιλαμβάνει και έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW (20 ίπποι), ο οποίος αποδίδει 55 Nm ροπής (αντιστοιχούν σε 135Nm στην είσοδο του κιβωτίου), απόδοση που του επιτρέπει να κινεί το όχημα ακόμα και με τον θερμικό κινητήρα εκτός λειτουργίας. Το αποτέλεσμα είναι μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 15% σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης, κορυφαία αποδοτικότητα και εξαιρετική άνεση. Τα νέα Renegade και Compass e-Hybrid, χρησιμοποιούν και το προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, "Intelligent Brake System" το οποίο βοηθάει στη φόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης.

jeep

Τα οφέλη του νέου συστήματος e-Hybrid είναι πολλαπλά καθώς τα Renagade και Compass μπορούν να εκκινήσουν χωρίς τη χρήση του βενζινοκινητήρα, μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεια χάρη στο σύστημα ανάκτησης κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση, μπορούν να αυξήσουν τη ροπή στους τροχούς ή ακόμα και να κινηθούν αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα. Σημαντικό είναι το όφελος και στην κίνηση της πόλης με το ατελείωτο σταμάτα/ξεκίνα να γίνεται με τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ και στο παρκάρισμα η ηλεκτροκίνηση αναλαμβάνει δράση για περισσότερη ησυχία, μείωση των ρύπων και της κατανάλωσης.

jeep

Ανάμεσα στις νέες εκδόσεις των δύο SUV της Jeep υπάρχει και η έκδοση Upland. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι αφιερωμένη στην βιωσιμότητα τονίζοντας τη στροφή προς ένα πιο πράσινο περιβάλλον. Ειδικές φιλικές προς το περιβάλλον βαφές και καινοτόμα «πράσινα» υλικά πλαισιώνουν την εξηλεκτρισμένη κίνηση που προσφέρει το e-Hybrid, ενώ στο εσωτερικό εκτενής είναι η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας από ανακυκλωμένα υλικά, με πιο εντυπωσιακή εφαρμογή εκείνη της επένδυσης SEAQUAL των καθισμάτων, ενός καινοτόμου υλικού που κατασκευάζεται και από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν ανασυρθεί από τους Ωκεανούς.

Το νέο υβριδικό σύστημα e-Hybrid είναι διαθέσιμο στα Renegade και Compass σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: Longitude, Limited, S και Upland. Οι τιμές των εκδόσεων e-Hybrid ξεκινούν από τις 25.800 ευρώ (Renegade) και 31.100 ευρώ (Compass) ενώ όπως όλα τα μοντέλα της Jeep καλύπτονται από 4ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!