WRC: Σεμπαστιέν εναντίον Σεμπαστιέν στο πρώτο shakedown των Rally1 (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC: Σεμπαστιέν εναντίον Σεμπαστιέν στο πρώτο shakedown των Rally1 (vid)
Ο Οζιέ ήταν οριακά μπροστά από τον Λεμπ στην πρώτη εμφάνιση των υβριδικών θηρίων της νέας εποχής του WRC.

Ένα από τα καλά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ είναι πως παραδοσιακά, δεν υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στις αγωνιστικές σεζόν. Έτσι, με τις μνήμες ακόμα νωπές από το θρίλερ του 2021 όπου ο Σεμπαστιέν Οζιέ κατέκτησε τον τίτλο στον τελευταίο γύρο της σεζόν, βρισκόμαστε ήδη στο ξεκίνημα της επόμενης.

Μάλιστα, είμαστε στην αυγή μίας νέας εποχής για το WRC, με νέας γενιάς και νέας τεχνολογίας αγωνιστικά θηρία, τα οποία είναι πλέον υβριδικά. Και η επίσημη πρώτη δοκιμασία τους, είναι στο θρυλικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Οι πρώτες ειδικές διαδρομές του εναρκτήριου γύρου της σεζόν είναι απόψε, όμως ήδη είχαμε το πρώτο πεδίο αντιπαραβολής των δυνατοτήτων των Ford Puma, Toyota Yaris και Hyundai i20 N Rally1, στο shakedown. Το… ζέσταμα για πληρώματα και οχήματα, την τελευταία πρόβα πριν αρχίσει η πραγματική μάχη.

Εκεί, στην κορυφή είχαμε δύο οδηγούς που μοιράζονται 17 παγκόσμιους τίτλους και που αμφότεροι θα έχουν περιορισμένο πρόγραμμα φέτος, έχοντας επιβεβαιώσει μόνο τη συμμετοχή τους στο Μόντε! Ο λόγος φυσικά για τους Σεμπαστιέν Οζιέ και Σεμπαστιέν Λεμπ.

Σεμπαστιέν Λεμπ

Ο οδηγός της Toyota κάλυψε την μήκους 2,3 χιλιομέτρων διαδρομή Σεν Ανιέ σε 1:50.4, με τον καλύτερο χρόνο του να έρχεται στο τέταρτο πέρασμά του. Ο ομόλογός του στην M-Sport ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά κι άλλο τόσο πιο πίσω ήταν ο Έλφιν Έβανς με Yaris.

Πρώτος ανάμεσα στα Hyundai ήταν ο τέταρτος στο shakedown, Τιερί Νεβίλ ενώ πρέπει να σημειωθεί πως δεν έλλειψαν τα προβλήματα. Για τον Γκας Γκρίνσμιθ με το σύστημα διεύθυνσης του Puma, ο Τακαμότο Κατσούτα καθυστέρησε σημαντικά να πάει στο shakedown ενώ ο ομόσταβλός του, Κάλε Ροβάνπερα, είχε προβλήματα με το σύστημα μετάδοσης του Yaris. Και οι τρεις έκαναν μόνο δύο περάσματα.

Έλαβαν μέρος τα 11 πληρώματα της Rally1 και οι καλύτεροι χρόνοι είχαν ως εξής:

1 Οζιέ (Toyota) 1m50.4s
2 Λεμπ (M-Sport Ford) 1m50.9s
3 Έβανς (Toyota) 1m51.4s
4 Νεβίλ (Hyundai) 1m52.2s
5 Φορμό (M-Sport Ford) 1m53s
6 Γκρίνσμιθ (M-Sport Ford) 1m53.1s
7 Μπριν (M-Sport Ford) 1m53.4s
8 Κατσούτα (Toyota) 1m54.2s
9 Ροβάνπερα (Toyota) 1m54.3s
10 Τάνακ (Hyundai) 1m54.3s
11 Σόλμπεργκ (Hyundai) 1m54.5s

Δείτε όλα όσα έγιναν στο shakedown του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, στο video που ακολουθεί…

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!