Μαρκ Μάρκεθ: Θετικές οι δοκιμές στο Πορτιμάο (vid)

Κώστας Παστρίμας
Μαρκ Μάρκεθ: Θετικές οι δοκιμές στο Πορτιμάο (vid)
Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda αξιολόγησε την κατάσταση της όρασής του στην Πορτογαλία

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του Μαρκ Μάρκεθ στην πίστα του Πορτιμάο στην Πορτογαλία. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda, αφού αξιολόγησε σε πρώτη φάση την κατάσταση της όρασής του σε ιδιωτικές δοκιμές με μοτοσικλέτα motocross, αποφάσισε άμεσα να κάνει το επόμενο βήμα και να βρεθεί στη σέλα μιας supersport μοτοσικλέτας σε μια πίστα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Μάρκεθ

Παρέα με τον αδερφό του Άλεξ Μάρκεθ, ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής οδήγησε μια Honda RC213V-S παραγωγής συμπληρώνοντας 65 γύρους χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Εκείνο που θέλησε να διαπιστώσει ο Ισπανός ήταν αν σε συνθήκες μεγάλης πίεσης και υψηλών ταχυτήτων το πρόβλημα διπλωπίας το οποίο αντιμετώπισε εμφανίζεται και τον ενοχλεί. Τα χαμόγελα μετά το τέλος των δοκιμών αποδεικνύουν ότι όλα πήγαν καλά σε αυτόν τον τομέα και ο Μάρκεθ δεν είχε καμία ενόχληση από τα μάτια του.

Μάρκεθ

«Είναι υπέροχο, αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση διότι όταν οδηγούσα δεν είχα καμία δυσκολία με την όρασή μου», είπε ο Μάρκεθ μετά το τέλος της ημέρας. «Διαπίστωσα κάποια προβλήματα στην φυσική μου κατάσταση, αλλά είναι φυσιολογικό καθώς δεν είχα την σωστή προετοιμασία το χειμώνα. Το θετικό είναι ότι φεύγω από την πίστα έχοντας επιβεβαιώσει την καλή αίσθηση που είχα και στις πρώτες δοκιμές motocross και ευχαριστήθηκα την αίσθηση της ταχύτητας».

Μάρκεθ

Ο αναβάτης της Repsol Honda θα προσπαθήσει να κάνει ακόμα ένα τεστ με την μοτοσικλέτα παραγωγής RC213V-S ίσως σε κάποια πίστα της Ισπανίας πριν ταξιδέψει στη Μαλαισία για τις πρώτες δοκιμές της χρονιάς. Θυμίζουμε ότι στις 5 Φεβρουαρίου έχουμε την επίσημη έναρξη της περιόδου δοκιμών 2022 στην πίστα της Σεπάνγκ, ενώ μια εβδομάδα αργότερα οι αναβάτες θα ταξιδέψουν στην Ινδονησία για ένα ακόμα τριήμερο δοκιμών στην καινούρια πίστα Μανταλίκα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!