BMW: Αποχαιρετά τους V12 κινητήρες

Στάθης Κοκκορόγιαννης
BMW: Αποχαιρετά τους V12 κινητήρες
H BMW θα λανσάρει το τελευταίο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της που θα φορά κινητήρα V12 και βάζει τέλος σε μια ιδιαίτερη εποχή για τη φίρμα.

Το 2022 η BMW θα λανσάρει μια νέα συλλεκτική έκδοση της Σειράς 7 που θα φορά τον τελευταίο V12 κινητήρα της γερμανικής φίρμας. Το μοντέλο θα βασίζεται στην M760i xDrive, ενώ μόλις 12 μονάδες θα περάσουν στην παραγωγή. Έτσι το μοντέλο αποκτά μία ιδιαίτερη αξία.

Η συλλεκτική Σειρά 7 θα εφοδιάζεται με τον twin-turbo V12 κινητήρα της M760i και έχει χωρητικότητα 6,6 λίτρα. Η ισχύς του αγγίζει τους 606 ίππους και μπορεί να πραγματοποιήσει την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα. Θα διαθέτει ζάντες διαμέτρου 20 ιντσών και στιλιστική περιποίηση εσωτερικού και εξωτερικού από την BMW Individual.

Κάθε μία εκ των 12 μονάδων θα διαθέτει επίσης με πανοραμική LED οροφή «Sky Lounge», χειροκίνητα LED φωτιστικά σώματα, ηχοσύστημα Surround της Bowers & Wilkins και τη λειτουργία Driving Assistance Professional στον στάνταρ εξοπλισμό.

BMW V12

Η παραγωγή της συλλεκτικής Σειράς 7 θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο, όμως όπως ανακοίνωσε η ίδια η BMW, η διάθεσή της θα είναι αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ. Προς ώρας η γερμανική φίρμα έχει δώσει στη δημοσιότητα μόλις μία teaser φωτογραφία και η πλήρης αποκάλυψή της αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το κόστος της κάθε συλλεκτικής Σειράς 7 ανέρχεται στα 200.000 δολάρια και μόνο υπάρχοντες ιδιοκτήτες BMW Σειράς 7 θα προσκεκληθούν να αγοράσουν την έκδοση αυτή.

Η ιστορία των V12 κινητήρων στην BMW ξεκίνησε πίσω στο 1987 με την 750iL. Με την τεχνολογία του V12 η BMW έγραψε ιστορία και στους αγώνες ταχύτητας κατακτώντας τη νίκη στις 24 Ώρες Λε Μαν το 1999 με την V12 LMR, ενώ 4 χρόνια νωρίτερα η McLaren F1 που πήρε τη νίκη στον θρυλικό αγώνα φορούσε τον V12 της γερμανικής φίρμας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!