Royal Enfield: Ανακοινώθηκε η τιμή του Classic 350 στην Ελλάδα (vid)

Κώστας Παστρίμας
Royal Enfield: Ανακοινώθηκε η τιμή του Classic 350 στην Ελλάδα (vid)
Το νέο μοντέλο από την Ινδία αναμένεται στη χώρα μας την Άνοιξη του 2022 με αρχική τιμή 5.390 ευρώ.

Ένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα της Royal Enfield αναβιώνει με αφορμή τα 120 χρόνιας ζωής της ινδικής εταιρείας. Πρόκειται για το Classic 350 το οποίο αποτελεί διαχρονική αξία στην γκάμα της Royal Enfield και για το 2022 είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εναρμονιστεί με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

royal enfield

Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί εξ' ολοκλήρου από λευκό χαρτί έχοντας όμως διατηρήσει τις αυθεντικές γραμμές της μεταπολεμικής εποχής. Έμπνευση είναι φυσικά τα μοντέλα του 1948 και πιο συγκεκριμένα η Model G2 της Royal Enfield το οποίο πρώτα είδαμε να αναβιώνει το 2008 στην Classic 500 και τώρα έρχεται στη μορφή του Classic 350. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Classic 500 κατάφερε μέσα σε 12 χρόνια κυκλοφορίας να πουλήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια μοντέλα αποδεικνύοντας την αγάπη του κόσμου σε αυτό το κλασικό μοντέλο.

royal enfield

Ο κινητήρας του Classic 350 είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος αεροελαιόψυκτος των 349 κ.εκ. που χρησιμοποιήθηκε στο Meteor 350. Το σύνολο είναι προδιαγραφών Euro5 και αποδίδει 20 ίππους και 27 Nm ροπής με τη μέγιστη διαθέσιμη ροπή να εμφανίζεται από τις χαμηλές στροφές. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό πέντε σχέσεων, ενώ έχει τοποθετηθεί και αντικραδασμικός άξονας που εξαλείφει τους κραδασμούς του κινητήρα.

royal enfield

Το πλαίσιο της μοτοσικλέτας είναι καινούριο για άνεση και κορυφαία ποιότητα κύλισης, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 300mm εμπρός και ένα δίσκο 270mm πίσω με ABS. Στον εξοπλισμό το Classic 350 διαθέτει αναλογικά όργανα με LCD οθόνη για περισσότερες πληροφορίες, θύρα φόρτισης USB και πολλούς διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

royal enfield

Το νέο μοντέλο της Royal Enfield έρχεται με αρχική τιμή 5.390 ευρώ και αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Μάρτιο του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!