Volkswagen: Τα επαγγελματικά οχήματα παραμένουν από τα γερά της χαρτιά

Volkswagen: Τα επαγγελματικά οχήματα παραμένουν από τα γερά της χαρτιά
Η γερμανική εταιρεία ολοκλήρωσε το 2021 με μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον των πωλήσεων στα επαγγελματικά της αυτοκίνησα, παρά την ελαφρά μείωση στις πωλήσεις.

Το 2021 υπήρξε ελαφρά μείωση 3,2% σημείωσαν οι πωλήσεις της Volkswagen Commercial Vehicles (Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα - VWCV) το 2021 σε σύγκριση με το 2020, κυρίως λόγω των δυσχερειών στην παραγωγή που προκάλεσε η παγκόσμια έλλειψη των ημιαγωγών. Συνολικά, 359.500 επαγγελματικά οχήματα της γερμανικής φίρμας παραδόθηκαν σε νέους ιδιοκτήτες το περασμένο έτος. Την ίδια στιγμή, οι παραγγελίες αυξήθηκαν περίπου 20%, υποδηλώνοντας αρκετά θετικές προοπτικές για το 2022.

Η σειρά T παρέμεινε η ναυαρχίδα της Volkswagen Commercial Vehicles, με την εταιρεία να ρίχνει το βάρος στα συγκεκριμένα μοντέλα και να σημειώνει αύξηση 14,8%, με συνολικές παραδόσεις 166.400 οχημάτων. Η ζήτηση διεθνώς για το California 6.1 το 2021 ήταν ιδιαίτερα υψηλή σχε σχέση με το 2020, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 20,2%, στα 19.300 αυτοκίνητα.

Volkswagen Transporter

Το νέο Multivan, ξεκίνησε την «εμπορική του καριέρα» το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται στο τέλος του Ιανουαρίου. Μάλιστα οι προτεινόμενες τιμές λιανικής θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Βασισμένο στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Volkswagen Group, το Multivan προσφέρεται για πρώτη φορά και σε plug-in υβριδική έκδοση. Μέχρι το τέλος του έτους, υπήρχαν ήδη καταχωρημένες 13.500 παραγγελίες. Το νέο Caddy από την άλλη ήταν το μοντέλο που πέρυσι επλήγη ιδιαίτερα από τη δύσκολη κατάσταση στην αγορά ημιαγωγών. Οι πωλήσεις του δημοφιλούς οχήματος διανομών μειώθηκαν κατά συνέπεια κατά 24,5%, με τον τελικό αριθμό να αγγίζει τα 85.200 αυτοκίνητα. Ωστόσο, οι παραγγελίες για το νέο Caddy παρουσίασαν άνοδο 21,3%, αριθμός πολύ σημαντικός για τη γερμανική εταιρεία. Όσον αφορά στο Crafter, πέρσι πουλήθηκαν περίπου 62.300 οχήματα (προηγούμενο έτος 61.700). Από αυτά, περίπου 1.500 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα eCrafter, αύξηση της τάξως του29,4%.

Οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Volkswagen Commercial Vehicles αυξήθηκαν από 2.700 το 2020, σε 3.600 το 2021 (+35,1%). Με την επερχόμενη παγκόσμια πρεμιέρα του ID.Buzz στις 9 Μαρτίου, το οποίο θα λανσαριστεί στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο, η Volkswagen θα κάνει ένα ακόμη βήμα στην πορεία της προς την ηλεκτρική κινητικότητα. Οι εκδόσεις California των T6.1, Crafter και Caddy, θα είναι διαθέσιμες και στην Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με την ανακοίνωση τιμών και έναρξη λήψης παραγγελιών να ανακοινώνεται σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το 2021, οι εκδόσεις California σημείωσαν αύξηση 28%, φτάνοντας τα 23.300 αυτοκίνητα.

Volkswagen California

Τέλος, όσον αφορά γεωγραφικές περιοχές, στις μεγάλες αγορές της Δυτικής Ευρώπης, η Volkswagen σημείωσε αύξηση στη Μεγάλη Βρετανία και μικρή πτώση σε Γερμανία και Γαλλία. Πτωτικά κινήθηκε η Ανατολική Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική ενώ σημαντικές αυξήσεις κατέγραψε η εταιρεία σε χώρες της Νότιας Αμερικής, όπου μόνο το Μεξικό και η Βραζιλία κινήθηκαν πτωτικά. Τέλος, διψήφιες ποσοστιαία αυξήσεις κατέγραψε η Volkswagen Commercial Vehicles στις χώρες Ασίας/Ειρηνικού, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!