Ράλλυ Ντακάρ: Πρόταση γάμου πάνω στη ράμπα του τερματισμού (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ράλλυ Ντακάρ: Πρόταση γάμου πάνω στη ράμπα του τερματισμού (vid)
Το φινάλε της φετινής έκδοσης του θρυλικού αγώνα περιελάμβανε μία ξεχωριστή στιγμή.

Έχουμε δει κάθε λογής προτάσεις γάμου, άλλες ευφάνταστες, άλλες όχι και τόσο. Άλλες επιτυχημένες άλλες με απρόσμενη εξέλιξη. Όμως σαν αυτή της ιστορίας μας, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε. Τουλάχιστον στις 44 εκδόσεις του Ράλλυ Ντακάρ!

Μετά από δώδεκα ειδικές διαδρομές και δύο εβδομάδες δοκιμασίας στα αφιλόξενα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας, πληρώματα και αναβάτες έφτασαν στη Τζέντα. Όσοι ήταν εκεί μετά από 4000+ χιλιόμετρα σε δύσβατες και γεμάτες παγίδες διαδρομές, ήταν αναμφίβολα νικητές!

Γι’ αυτό και παραδοσιακά, η τελετή τερματισμού του πιο δύσκολου αγώνα στον πλανήτη, αποτελεί μία γιορτή. Ανεβαίνουν όλοι τη ράμπα του τερματισμού και γιορτάζουν με την ψυχή τους το επίτευγμα. Όμως στην περίπτωση της Σάρα Γκαρσία και του Χάβι Βέγκα, είχαν να γιορτάσουν κάτι πολύ περισσότερο από έναν τερματισμό!

Πρόκειται για αναβάτες από την Ισπανία, που συμμετείχαν με τα χρώματα της Pont Grup Yamaha, στην κατηγορία των μοτοσικλετών. Αυτή ήταν η τέταρτη συμμετοχή τους, στις προηγούμενες τρεις συμμετείχαν αμφότεροι στη Κλάση Original by Motul, στην οποία οι αναβάτες δεν έχουν ομάδα υποστήριξης και ουσιαστικά κάνουν τον αγώνα τους μόνοι τους: αγωνιζόμενοι και μηχανικοί μαζί. Φέτος η Ισπανία έτρεξε με υποστήριξη και ολοκλήρωσε το ράλλυ στην 75η θέση της γενικής κατάταξης.

Όσο για τον Βέγκα, τερμάτισε στην 87η αλλά είχε και χρόνο να… οργανώσει την έκπληξη. Ανέβηκαν μαζί στο βάθρο, εκεί όπου πλάι τους είχαν τον διευθυντή του αγώνα, Νταβίντ Καστερά. Ξαφνικά, ο Μαδριλένος γονατίζει και φανερώνει το δακτυλίδι με το οποίο έκανε την πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Την αντίδρασή της, μπορείτε να τη δείτε στο video που ακολουθεί…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!