Η BMW δεν έχει τελειώσει με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Κώστας Παστρίμας
Η BMW δεν έχει τελειώσει με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης
Οι Γερμανοί επενδύουν σε νέες τεχνολογίες και ετοιμάζουν καινούρια σειρά θερμικών κινητήρων.

Είναι δεδομένο πλέον ότι βρισκόμαστε στην πιο ρευστή εποχή όσον αφορά τη βιωσιμότητα στα μέσα μετακίνησης. Πολλά είναι τα εργοστάσια που έχουν εκφράσει τη θέλησή τους με κινηθούν προς την ηλεκτροκίνηση, άλλοι πάλι κατασκευαστές επενδύουν στο υδρογόνο, υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν παρατάνε με τίποτα τους θερμικούς κινητήρες. Μία από τις εταιρείες δεν έχει εγκαταλείψει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι η BMW. Οι Γερμανοί μάλιστα έχουν αποφασίσει τα επόμενα χρόνια να παρουσιάσουν μία νέα σειρά κινητήρων, εξακύλινδρους και οκτακύλινδρους, τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου.

bmw

Ο διευθυντής εξέλιξης της BMW Φράνκ Γουέμπερ σε συνέντευξή του στο Auto Motor und Sport, αποκάλυψε ότι ήδη σχεδιάζουν και εξελίσσουν καινούργια μηχανικά σύνολα έξι και οκτώ κυλίνδρων. Ιδιαίτερα όσον αφορά τον εξακύλινδρο κινητήρα η BMW έχει ανακαλύψει τρόπους και να μειώσει δραματικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Μάλιστα ο κος Γουέμπερ τόνισε ότι η επόμενη γενιά αυτών των κινητήρων θα έχει κάτι επαναστατικό στην κεφαλή του μηχανικού συνόλου.

bmw

Η BMW πάντως επιμένει στη φιλοσοφία της να μη βάζεις σε διλήμματα τους πελάτες της για το αν θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε ηλεκτρικά ή μη αυτοκίνητα. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στα μηχανικά και ηλεκτρικά τους σύνολα, με τις λιγότερες δυνατές εκπομπές ρύπων σε κάθε περίπτωση.

bmw

Πάντως, οι Γερμανοί έχουν επιλέξει μια πολύ διαφορετική προσέγγιση για τα επόμενα χρόνια καθώς προτιμούν να κρατάνε τις ισορροπίες όσον αφορά την επένδυση στην ηλεκτροκίνηση, στα εναλλακτικά καύσιμα και στους θερμικούς κινητήρες. Δεν στρέφονται ολοκληρωτικά προς μία κατεύθυνση όπως για παράδειγμα η Audi, καθώς θεωρούν πως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρη η πορεία προς το μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!