Alfa Romeo: Τεράστια επιτυχία το 2021 για τις Giulia και Stelvio στην Ελλάδα

Alfa Romeo: Τεράστια επιτυχία το 2021 για τις Giulia και Stelvio στην Ελλάδα
Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio έθεσαν πολύ σημαντικά ρεκόρ στην Ελλάδα το 2021 με τα ανανεώμένα μοντέλα να σημειώνουν αύξηση στις πωλήσεις τους πάνω από 50%.

Στην Ελλάδα οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και μάλιστα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό fanclub. Βασισμένα στην πλατφόρμα Giorgio διαθέτουν έναν νέο σπορ χαρακτήρα που αντιπροσωπεύει την ιταλική φίρμα και παράλληλα είναι αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Με τον τρόπο αυτό η Alfa Romeo θέλει να προσφέρει ένα ολοκληρομένο πακέτο τεχνολογίας και οδηγικής απόλαυσης με το δικό της ιδιαίτερο στιλ.

Με βάση αυτή την προσέγγιση, η Alfa Romeo, το 2021 χάραξε στην Ελλάδα μια πετυχημένη στρατηγική για τις Giulia και Stelvio, η οποία στηρίχθηκε στην ανανεωμένη γκάμα των δύο μοντέλων. Το αποτέλεσμα έμελλε να αποδειχθεί θετικό, με το 2021 να είναι με διαφορά την καλύτερη χρονιά για τα δύο μοντέλα στην Ελλάδα σε εμπορικό επίπεδο, με τις ταξινομήσεις να παρουσιάζουν αύξηση άνω του 50% σε σχέση με την καλύτερη μέχρι τώρα επίδοση. Παράλληλα σε σχέση με την περασμένη χρονιά ο αριθμός των παραγγελιών και ταξινομήσεων για τα δύο μοντέλα είναι υπερ-δεκαπλάσιος, δίχως όμως να αναφέρει συγκεκριμένα νούμερα.

Alfa Romeo Giulia

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η επίδοση των δύο μοντέλων φέρνει την Ελλάδα μέσα στις πρώτες πέντε χώρες με υψηλότερο μερίδιο για τη μάρκα στις αντίστοιχες κατηγορίες, κάτι που επιβεβαιώνει τη διαχρονική αγάπη του Ελληνικού κοινού για την Alfa Romeo. Στην επιτυχία σημαντικό ρόλο έπαιξε και η λειτουργία των μονάδων παραγωγής της μάρκας, οι οποίες διατήρησαν σε χαμηλά επίπεδα το χρόνο παράδοσης κατά το έτος 2021.

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας μια εξατομικευμένη διαδικασία στην παραγωγή ο επίδοξος νέος ιδιοκτήτης μιας Giulia ή Stelvio διαμορφώνει εξαρχής το αυτοκίνητο του σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις. H προσέγγιση «Tailor to fit» συμβάλλει και στην ομαλοποίηση της διαδικασίας παραγωγής, όπου παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, η Alfa Romeo, έχει εξασφαλίσει την ολοκλήρωση όλων των σχετικών διαδικασιών, έτσι ώστε από την τοποθέτηση της παραγγελίας, μέχρι την παράδοση στον πελάτη να μεσολαβούν κατά μέσο όρο μόλις 100 ημέρες. Η στρατηγική «Tailor to fit 100», εξασφαλίζει ότι ο ενδιαφερόμενος θα αποκτήσει ένα αυτοκίνητο απόλυτα προσαρμοσμένο στα θέλω του και με 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ.

Alfa Romeo Stelvio

Τέλος, το «Tailor to fit 100» συνεχίζει την αδιάλειπτη εστίαση της μάρκας στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών, στο πλαίσιο τον οποίων εντάχθηκε τη φετινή χρονιά και το καινοτόμο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Drive Now». Αυτό προσφέρει στον αγοραστή ευελιξία στη χρήση του αυτοκίνητου που επιθυμεί, δίνοντας του τη δυνατότητα να αποκτήσει τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio με ιδιαίτερα χαμηλή προκαταβολή και αντίστοιχα χαμηλή μηνιαία δόση, αλλά και να τις αντικαταστήσει στο τέλος του προγράμματος με μια νέα Alfa Romeo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!