O Φερστάπεν «το κάρφωσε» (εικονικά) στις μπαριέρες στο Virtual Λε Μαν (vid)

O Φερστάπεν «το κάρφωσε» (εικονικά) στις μπαριέρες στο Virtual Λε Μαν (vid)
O Μαξ Φερστάπεν εγκατέλειψε στις 24 Ώρες Λε Μαν Virtual από δικό του λάθος κι ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία του αγώνα.

Το 2022 δεν ξεκίνησε με καθόλου καλό τρόπο για τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος εγκατέλειψε από τις 24 Ώρες Λε Μαν Virtual. O Ολλανδός πρωταθλητής της Formula 1 οδηγούσε στην κατηγορία LMP με την ομάδα της Redline και είχε την πρωτοπορία για τις πρώτες ώρες του αγώνα.

Ο Φερστάπεν πήρε την 1η θέση στην εκκίνηση και είχε τον απόλυτο έλεγχο για το πρώτο διάστημα των 24 ωρών. Όμως κατά τη διάρκεια του δεύτερου stint του στο αγωνιστικό έκανε λάθος στα «Ford σικέιν» και προσέκρουσε στις μπαριέρες με μεγάλη φόρα. Ως αποτέλεσμα αυτός και το υπόλοιπο πλήρωμα του #123 αγωνιστικού τέθηκαν εκτός μάχης.

Μένει τώρα να μάθουμε αν ο Φερστάπεν θα επιλέξει να αγωνιστεί στον επόμενο μεγάλο αγώνα simracing το ερχόμενο σαββατοκύριακο, τις 24 Ώρες της Daytona. O αγώνας είναι στο πλαίσιο του πραγματικού αγώνα που θα διεξαχθεί στις 29-30 Ιανουαρίου.

Για την ιστορία, η Real Team Hydrogen Redline κέρδισε τις 24 Ώρες Λε Μαν Virtual χάρη στους Φελίπε Ντρούγκοβιτς, Όλιβερ Ρόουλαντ, Τζέφρι Ρίεντβελντ και Μάικαλ Σμιτ. Παράλληλα η ομάδα κατέκτησε και το πρωτάθλημα για μισό βαθμό από την GPX Rebellion. Στην κατηγορία GTE, η Team Redline κατέκτησε τη νίκη χάρη στους Ρούντι Βαν Μπούρεν, Λορένζο Κολόμπο, Έντσο Μπονίτο και Κέβιν Σίγκι και παράλληλα πήραν το πρωτάθλημα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που ο Φερστάπεν προσκρούει στις μπαριέρες στις 24 Ώρες Λε Μαν Virtual.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!