Ολοκληρώθηκε η αποστολή της Royal Enfield στο Νότιο Πόλο (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ολοκληρώθηκε η αποστολή της Royal Enfield στο Νότιο Πόλο (vid)
Έπειτα από 28 ημέρες η Royal Enfield ολοκλήρωσε το πρώτο ταξίδι μοτοσικλέτας στην Ανταρκτική.

Για να τιμήσει τα 120 χρόνια ιστορίας της η Royal Enfield τόλμησε να οργανώσει μια απίστευτη περιπέτεια. Δύο Royal Enfield Himalayan ταξίδεψαν και κατάκτησαν το Νότιο Πόλο ολοκληρώνοντας την αποστολή 90o South. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια μοτοσικλέτα πηγαίνει στην Ανταρκτική.

royal enfield

Στις 16 Δεκεμβρίου 2021, οι δύο αναβάτες Σαντός Βιτζάι Κουμάρ και Ντιν Κόξον έφτασαν στον γεωγραφικό Νότιο Πόλο. Η ομάδα πέρασε από το Κέιπ Τάουν στο Νόβο της Ανταρκτικής, για τέσσερις ημέρες εγκλιματισμού, φόρτωση προμηθειών, έλεγχο εξοπλισμού και των μοτοσικλετών. Από το Νόβο, η ομάδα κάλυψε μια χερσαία απόσταση 3.200 χιλιομέτρων τις επόμενες εννέα ημέρες, αντιμετωπίζοντας ακραίες κλιματολογικές συνθήκες με θερμοκρασίες μεταξύ -30 και -25 βαθμών και ταχύτητα ανέμου 60Km/h, προς το Ross Ice Shelf.

royal enfield

Το Ross Ice Shelf που βρίσκεται στο άκρο νότιο τμήμα της ηπείρου ήταν το προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης για τους αναβάτες. Ωστόσο, μια απροσδόκητη χιονοθύελλα ανάγκασε την ομάδα να αλλάξει την διαδρομή. Αντί να ξεκινήσει από τον 86ο νότιο παράλληλο, τελικά ξεκίνησαν από τον 87ο παράλληλο. Παρά τις αρχικές δυσκολίες και κάποιες μπλοκαρισμένες διαδρομές, η ομάδα ολοκλήρωσε την αποστολή με μερικές μικρές παρακάμψεις στις 16 Δεκεμβρίου 2021, γράφοντας ιστορία.

royal enfield

Οι δύο Royal Enfield Himalayan προετοιμάστηκαν στο εργοστάσιο με λειτουργικές αναβαθμίσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις ακραίες συνθήκες. Οι μοτοσικλέτες αρχικά δοκιμάστηκαν σε μια μικρή πίστα χιονιού στον Νότιο Πόλο, για να ρυθμιστούν ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη δυνατόν αντίσταση στην κίνηση και να ελαχιστοποιηθούν οι εκπομπές καυσαερίων. Η Royal Enfield είχε μεριμνήσει συνειδητά ώστε η αποστολή να μην αφήσει κανένα αποτύπωμα πίσω της, εκτός από τα ίχνη τροχών που θα χαθούν γρήγορα από την φυσική μετακίνηση του χιονιού. Σύμφωνα με την φιλοσοφία #LeaveEveryPlaceBetter της μάρκας, η ομάδα είχε διασφαλίσει ότι όλα τα απόβλητα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων απορριμμάτων, επέστρεψαν στην αρχική βάση για την κατάλληλη επεξεργασία και απόρριψη.

royal enfield

Οι δύο αναβάτες επιστρέφουν τώρα στις πατρίδες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία αντίστοιχα, φροντίζουν να συνέλθουν από τις καταπονήσεις του ακραίου ψύχους και της σωματικής ταλαιπωρίας αυτής της επικής περιπέτειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!