Toyota Yaris GRMN: Συλλεκτικό και «εκρηκτικό»

Toyota Yaris GRMN: Συλλεκτικό και «εκρηκτικό»
H Toyota αποκάλυψε στo Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το νέο Yaris GRMN και έκλεψε την παράσταση.

Η Toyota έκανε δυναμική εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο και έκλεψε την παράσταση. Η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε το εντυπωσιακό Yaris GRMN και έκλεψε την παράσταση με την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως το ιδιαίτερο αυτό μοντέλο θα αποκτήσει συλλεκτική αξία, μιας και μόνο 500 μονάδες θα περάσουν στην παραγωγή. Επιπλέον στην έκθεση του Τόκιο η Toyota αποκάλυψε το πρωτότυπο αγωνιστικό GR GT3.

Το νέο Toyota Yaris GRMN διαθέτει πολλές αναβαθμίσεις από την έκδοση Gazoo Racing και πρόκειται για το πιο δυναμικό μοντέλο στην ιστορία του. Επιπλέον μπορεί να εφοδιαστεί με ένα πακέτο αναβάθμισης για πίστα και ένα πακέτο για χώμα.

Toyota Yaris GRMN

Το Toyota Yaris GRMN φορά τον 1,6 λίτρων τρικίλυνδρο turbo κινητήρα που αποδίδει 268 ίππους και 390 Nm ροπής. Επιπλέον διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο διαφορικό για τον εμπρός και τον πίσω άξονα. Όπως όλα τα GRMN μοντέλα, το νέο Yaris διαθέτει το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ στο εσωτερικό διαθέτει μόνο εμπρός σπορ μπάκετ καθίσματα.

Το Circuit Package που είναι ειδικά σχεδιασμένο για πίστα περιλαμβάνει στάνταρ ζάντες 18 ιντσών της BBS, πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα και ενισχυμένες ποδιές. Σύμφωνα με την ίδια την Toyota, το GRMN Yaris είναι κατά 20 κιλά πιο ελαφρύ από την έκδοση GR. Επιπλέον 50 μονάδες θα κατασκευαστούν σε ματ γκρι χρωματισμό.

Toyota Yaris GRMN

Όσο για την Rally Package έκδοση, η Toyota έχει ανασχεδιασμένη ανάρτηση και ειδικά διαμορφωμένο roll bar. Επιπλέον ζυγίζει 30 κιλά λιγότερα σε σχέση με την έκδοση GR.

Toyota Yaris GRMN

To Toyota Yaris GRMN θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας και η παραγωγή του θα περιοριστεί μόλις στις 500 μονάδες. Η τιμή του κυμαίνεται κοντά στα 65.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!