O Ρόσι αποκάλυψε πού θα αγωνίζεται το 2022

Στάθης Κοκκορόγιαννης
O Ρόσι αποκάλυψε πού θα αγωνίζεται το 2022
O θρύλος του MotoGP, Βαλεντίνο Ρόσι, αποκάλυψε πως θα αγωνίζεται στους τέσσερις τροχούς το 2022 ως εργοστασιακός οδηγός της Audi.

O Βαλεντίνο Ρόσι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στους τέσσερις και όχι στους δύο τροχούς που τον είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Ο Ιταλός θρύλος του MotoGP ανακοινώθηκε πως θα αγωνίζεται στο GT World Challenge Europe με την Team WRT. H Bέλγικη ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα με Audi R8 LMS GT3 και έχει εργοστασιακή υποστήριξη από τη γερμανική φίρμα.

Ο Ρόσι θα συμμετάσχει στους 10 αγώνες του GT World Challenge Europe το 2022. Αυτό σημαίνει πως θα πάρει μέρος τόσο στο πρωτάθλημα Sprint αλλά και στο Endurance. Τα πρωταθλήματα αυτά κατέκτησε ο ελληνικής καταγωγής, Άλεξ Φοντάνα, στην κατηγορία Silver το 2021 με την ομάδα της Emil Frey Racing.

Από τη μεριά του ο Ρόσι είναι στην επίσημη βαθμολόγηση της FIA ως Silver οδηγός. Ωστόσο θα συμμετάσχει στην Pro κατηγορία και θα μοιραστεί το R8 LMS GT3 με εργοστασιακούς οδηγούς της Audi. Τον περασμένο Δεκέμβριο οδήγησε το αγωνιστικό της WRT στο επίσημο τεστ νέων οδηγών της Audi.

Rossi WRT

O Ρόσι δήλωσε για το νέο βήμα στην καριέρα του: «Η WRT είναι το τέλειο περιβάλλον για εμένα. Όλοι γνωρίζουν πως ήμουν πάντα θαυμαστής των αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων και πως με ενδιέφερε να κάνω τη μετάβαση αυτή όταν τελείωσε η καριέρα μου στο MotoGP. Τώρα είμαι διαθέσιμος να αφοσιωθώ σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα με πλήρη προσοχή. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ με την WRT στο GT World Challenge Europe και θα τρέξω και στους 10 αγώνες. Θα αγωνιστώ στην Ίμολα, στο Μιζάνο και φυσικά στις 24 Ώρες του Σπα. Ευχαριστώ την WRT και την Audi για αυτή την ευκαιρία».

Η επιλογή της Team WRT από τον Ρόσι μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται. Η ομάδα αγωνίζεται παράλληλα στο WEC στην κατηγορία της LMP2 και κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2021.

Το 2023 η Audi θα εισέλθει στην κατηγορία Hypercar με το LMDh αγωνιστικό της. Η γερμανική φίρμα θέλει να έχει ισχυρή παρουσία ιδιωτικών ομάδων στο σπορ και οι ισχυροί δεσμοί με την WRT, φέρνει τον Ρόσι σε μία ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση για συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής και την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη στις 24 Ώρες Λε Μαν.

Image credit: GT World Challenge media, SRT Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!